top of page

Week van de Belgische muziek | Door het oor van ...

Tijdens de Week van de Belgische muziek – van 8 t.e.m. 14 februari – slaan VI.BE en VRT de handen in elkaar met verschillende spelers uit de brede muzieksector en diverse media om muziek van eigen bodem en haar zwaar getroffen sector volledig in de spotlights te zetten. De hele week wordt één grote liefdesverklaring aan de Belgische muziek. Vanzelfsprekend dragen ook wij ons steentje bij.


Tiny Legs Tim

Tiny Legs Tim, geboren als Tim de Graeve (1978) speelt reeds muziek op achtjarige leeftijd.

Door de platencollectie van mijn vader kwam ik als jochie van vijf jaar in contact met die zwarte, Afro-Amerikaanse muziek. Enkele bluesplaten en Dylan-albums van zijn verzameling zijn zeer bepalend geweest voor de verdere muzikale ontwikkeling.

Na zijn humaniora verhuisde Tim naar Gent om aan de plaatselijke universiteit biologie te studeren. Na het behalen van mijn master ging Tim lesgeven, tot hij ziek werd. Tijdens deze zware periode nam Tim het besluit volledig voor een muzikale carrière te gaan.


De sound van deze singer-songwriter leunt dicht aan bij Deltablues ook gekend als Missisippi blues. Zijn eerste album One man blues kwam uit in 2011, daarna kunnen we nog genieten van het album TLT, Stepping Up, Melodium Rag, Live at Sint-Jacobs en in 2019 van Elsewhere Bound. En sedert 27 november 2020 kunnen we genieten van Call Us When It's Over.

Zalig toch blues van eigen bodem, sterk, krachtig en vol emotie. Ik was zelf al snel verkocht aan deze heerlijke muziek. Helaas is het alweer van 2019 geleden dat ik Tiny Legs Tim live kon bewonderen. En het moet gezegd ook live kruipt onze Bluesman onder je huid. Toch een luxe fotograferen en schrijven, terwijl je kan genieten van sterke muzikale prestaties!


Na het vorige album Elsewhere Bound te hebben grijs gedraaid is het nu de beurt aan Call Us When It's Over.


website
#rawreports #weekvandebelgischemuziek #muziek #vincentwillens #tinylegstim #rblues #deltablues #missisippiblues


bottom of page