top of page

Week van de Belgische muziek | Door het oor van ...

Tijdens de Week van de Belgische muziek – van 8 t.e.m. 14 februari – slaan VI.BE en VRT de handen in elkaar met verschillende spelers uit de brede muzieksector en diverse media om muziek van eigen bodem en haar zwaar getroffen sector volledig in de spotlights te zetten. De hele week wordt één grote liefdesverklaring aan de Belgische muziek. Vanzelfsprekend dragen ook wij ons steentje bij.Eigenlijk heb ik reeds voldoende overzichten gemaakt van alle Belgische muzikanten/bands die me het afgelopen jaar zijn opgevallen. Speciaal om deze week af te sluiten, kies ik er nog eens vijf uit die me het meest hebben geraakt en het meest zijn bijgebleven. Weinig woorden, vooral muziek! Aan al deze die hier niet bij zitten: love you too, peepz!Taz Von Stone

De songs, de stem, ... dit komt zo hard binnen! Love you, man!

Sohnarr

Het nieuwe project van Patricia Vanneste verraste me het meest, vooral dat ik hierdoor zo geraakt zou worden.


Thurisaz

Voor de meer stevige en grootste sounds kan ik steeds terecht bij deze dudes uit Wervik! They never let you down.


The Compleat Angler

Voor mijn dagelijkse portie post rock kan ik nu terecht bij (o.a.) deze Sinjoren.


Paulette Verlée

Het is altijd zalig tot rust komen op de minimalistische tonen die Veerle uit haar piano tovert. Een bewijs dat de schoonheid veelal in de ruimte tussen de noten zit. Ruimte die enkel de grootste talenten kunnen en durven laten.DAMN, wat had ik makkelijk 10 nummers/artiesten kunnen oplijsten.

bottom of page