top of page

Week van de Belgische muziek | Door het oor van ...

Tijdens de Week van de Belgische muziek – van 8 t.e.m. 14 februari – slaan VI.BE en VRT de handen in elkaar met verschillende spelers uit de brede muzieksector en diverse media om muziek van eigen bodem en haar zwaar getroffen sector volledig in de spotlights te zetten. De hele week wordt één grote liefdesverklaring aan de Belgische muziek. Vanzelfsprekend dragen ook wij ons steentje bij.


Neon Rust

een nieuwe, alternatieve rockband uit de provincie Luxemburg.

Bandleden:

Théo Blaise: zang, Théo Schau: drums, Timothé Jacques: basgitaar, Eliot Henry: gitaar

Pas vorig jaar werd deze jonge band opgestart door een paar schoolvrienden met een gezamenlijke voorliefde voor bands zoals Pixies, dEUS en Frank Carter & The Rattlesnakes. Hun bandnaam hebben ze dan ook geleend van een song van deze laatste.

Aangezien ze initieel allemaal gitaristen waren, besloten ze elkaar tijdens de repetities stelselmatig af te wisselen op zowel gitaar, bas en drums tot ze hun vaste setting beet hadden. Intussen hebben ze zelf 2 songs uitgebracht, met name Nightmare en Trip, die de voorbode zijn van een aangekondigde EP in maart/april dit jaar.


De sound klinkt verrassend fris en het stemgeluid van zanger Théo vraagt naar meer.

Er is nog wat werk aan de winkel, akkoord, maar geef die jongens wat airplay en laat ze enkele kleine festivals platspelen en er wacht hen gegarandeerd een mooie toekomst!


Luister ook naar
bottom of page