top of page

Week van de Belgische muziek | Door het oor van ...

Tijdens de Week van de Belgische muziek – van 8 t.e.m. 14 februari – slaan VI.BE en VRT de handen in elkaar met verschillende spelers uit de brede muzieksector en diverse media om muziek van eigen bodem en haar zwaar getroffen sector volledig in de spotlights te zetten. De hele week wordt één grote liefdesverklaring aan de Belgische muziek. Vanzelfsprekend dragen ook wij ons steentje bij.PESCH

Week van de Belgische muziek en tevens een nieuwe sound.


PESCH, nee, geen verwijzing naar de Duitse Doro Pesch, ook niet naar het het fruit dat we in Brugge een peche (perzik) noemen. Maar een samentrekking van de eerste letters van de voornamen van de bandleden.


Een sterk staaltje electronic body music is wat we krijgen, gekruid met de nodige dosis humor verwerkt in het nummer. Het doet ons al verlangen naar het tijdperk na corona waar we met z'n allen nog eens onze dansmoves kunnen loslaten en volledig uit de bol gaan. Na alle heren al live aan het werk te hebben kunnen bewonderen ben ik er zeker van dat PESCH live zal knallen.


De bandleden zijn:

  • Peter Slabbynck, frontman van Red Zebra, bekend van de klassieker I can't Live In A Living Room. Deze creatieve duizendpoot, is niet enkel zanger maar ook nog schrijver van kinderboeken, museumgids en zo veel meer.

  • Chesko Geert Vandekerkhof, singer/songwriter, producer bij de Belgische darkwave-/newwaveband Der Klinke (luister zeker eens naar The Doll van het album The Gathering Of Hopes)

  • Sam Claeys, speelt zowel bij Red Zebra en Der Klinke maar ook gekend van de Brugse newwaveformatie The Dead Poets, Colours en Meadow. Sam is vooral gekend als bassist maar is ook zanger in diverse projecten.


We mogen de nieuwe maxi/ep van PESCH met de titel MELBA verwachten in april 2021.


Luister ook naar:

The Doll (Der Klinke)

I can't Live In A Living Room (Red Zebra)

Let's Invade America (PESCH)Als de heren hun Libido even hoog is als hun talent en de power van deze song, zullen we de titel toch moeten veranderen van Low Libido naar Fucking High Libido!.


facebook

bandcampbottom of page