• Jessica Santiago Lopez

Week van de Belgische muziek | Door het oor van ...

Tijdens de Week van de Belgische muziek – van 8 t.e.m. 14 februari – slaan VI.BE en VRT de handen in elkaar met verschillende spelers uit de brede muzieksector en diverse media om muziek van eigen bodem en haar zwaar getroffen sector volledig in de spotlights te zetten. De hele week wordt één grote liefdesverklaring aan de Belgische muziek. Vanzelfsprekend dragen ook wij ons steentje bij.In de week van de Belgische muziek 2021 mag wat mij betreft Moments niet ontbreken. Deze melodic hardcore/metalcore band timmert sinds 2011 hard aan de weg en is binnen het genre geen onbekende meer. De band heeft inmiddels op festivals gespeeld zoals Groezrock, Jera On Air, Graspop Metal Meeting, Antwerp Metal Fest en Summerblast en geopend voor bands als While She Sleeps, Deez Nuts, Stick To Your Guns en Bury Tomorrow.

Eind januari bracht de band een gloednieuwe, losstaande single uit getiteld Vultures, die inmiddels op alle platformen te horen is. “People are often judging without knowing the real story. They’re pointing fingers without good reason. They think they know it all, but they know NOTHING. That’s exactly what this song is about.” Schrijft Moments op hun Facebookpagina over het nummer.

Eerdere releases Na eerdere releases als het sterke Hopes & Dreams (2015) en Outlast (EP, 2017), bracht Moments op 27 november 2020 hun nieuwe EP Is There A Cure uit, waarop een volwassener sound neergezet wordt. Tekstueel wordt er verder gegaan met onderwerpen zoals geestelijke gezondheid, klimaatverandering, mensenrechten en vrijheid van meningsuiting, waarmee de band licht werpt op controversiële zaken.Is There A Cure nummers als het meer hardcore gerichte The Suffering, Out Of Sight en Strung Out, of de melodic hardcore/metalcore kruising Nemesis, gevuld met de nodige breakdowns, maakten indruk. Niet gek dan ook dat de video voor Nemesis inmiddels al meer dan 100.000 views heeft.


De band weet dan ook een sound te creëren die internationaal zo mee kan. Mocht je Moments nog niet kennen, check de band dan vooral op de bekende platformen en, wanneer we weer naar concerten kunnen, ook live!

Info: Website Bandcamp