top of page

Week van de Belgische muziek | Door het oor van ...

Tijdens de Week van de Belgische muziek – van 8 t.e.m. 14 februari – slaan VI.BE en VRT de handen in elkaar met verschillende spelers uit de brede muzieksector en diverse media om muziek van eigen bodem en haar zwaar getroffen sector volledig in de spotlights te zetten. De hele week wordt één grote liefdesverklaring aan de Belgische muziek. Vanzelfsprekend dragen ook wij ons steentje bij.Slow Crush

Ik dacht deze rubriek voor mezelf te starten met een terugblik op wat Belgische muziek voor mij heeft betekent doorheen mijn (vele) jaren als muziekliefhebber. Omdat dit zowat de eerste vijftig jaar zo goed als twee keer niets is, dan toch maar één van mijn fav bands van de afgelopen vier jaar. Geen nieuw nummer, maar als we de pr mogen geloven, dan laat dat niet zo lang meer op zich wachten. Het onaards mooie Aid and Abet staat op Aurora dat september 2018 verscheen en nu een re-release krijgt via hun nieuwe label Church Road Records (EU) en Quiet Panic (VS).

Lees 2021 belooft een wervelwind van een jaar te worden voor de Belgische shoegaze / dreampop act Slow Crush. De band heeft er nog maar net (een virtuele) Eurosonic Noorderslag opzitten (je kan de volledige set trouwens hier herbekijken), en nu zitten ze alweer in de studio om de opvolger van hun debuutalbum 'Aurora' op te nemen (dat nog in 2021 het daglicht zal zien).


websitebottom of page