top of page

Week van de Belgische muziek | Door het oor van ...

Tijdens de Week van de Belgische muziek – van 8 t.e.m. 14 februari – slaan VI.BE en VRT de handen in elkaar met verschillende spelers uit de brede muzieksector en diverse media om muziek van eigen bodem en haar zwaar getroffen sector volledig in de spotlights te zetten. De hele week wordt één grote liefdesverklaring aan de Belgische muziek. Vanzelfsprekend dragen ook wij ons steentje bij.Novastar

Joost Zweegers, artiestennaam Novastar, is een in België wonende Nederlandse singer-songwriter. In 1996 deed hij met Novastar mee met Humo's Rock Rally en won deze. Na deze winst deed de groep tientallen optredens maar daarna werd het even stil rondom de groep. In 1998 tekende Zweegers een platencontract bij Warner Music Benelux. 2000 was hét jaar van Novastar. In dat jaar verscheen het zelfgetitelde debuutalbum. Dit album kwam meteen binnen op nummer één in de Belgische albumlijsten. Met Wrong staat één van hun klassiekers op het debuut. Ook The Best Is Yet To Come wordt nog steeds regelmatig op de radio gedraaid. In 2004, 2008, 2009 en 2014 volgde nog een aantal albums. In 2008 heeft hij speciaal voor Serious Request de single Waiting So Long geschreven. Dat nummer heeft hij op de Grote Markt in Breda gespeeld, op het moment dat de Dj's het glazen huis mochten verlaten. Het laatste album van de band, In The Cold Light Of Monday, dateert uit 2018. Op dit Album staan nummers als Cruel Heart en Word’s Out.


Ik heb Novastar ontdekt op Rock Werchter in 2018. Hij stond op de mainstage van het Belgische festival aan het begin van de laatste dag van Rock Werchter 2018. Het was een goede start van de dag met deze muziek. Toen ik het nummer ‘Wrong’ hoorde herkende ik het meteen. Het deed me heel erg denken aan de muziek van live op dat moment. Een paar dagen later zag ik hem nog een keer op Bospop. Opnieuw was dit weer een ontzettend goed optreden.

Comments


bottom of page