top of page

Week van de Belgische muziek | Door het oor van ...

Tijdens de Week van de Belgische muziek – van 8 t.e.m. 14 februari – slaan VI.BE en VRT de handen in elkaar met verschillende spelers uit de brede muzieksector en diverse media om muziek van eigen bodem en haar zwaar getroffen sector volledig in de spotlights te zetten. De hele week wordt één grote liefdesverklaring aan de Belgische muziek. Vanzelfsprekend dragen ook wij ons steentje bij.Deserter


Nog bevredigender dan een goed album, is een goed album dat beter klinkt dan alles wat vooraf kwam. Dit typeert voornamelijk muzikanten bij wie de afgelopen jaren in het teken hebben gestaan intense toewijding en groei.


De productie, de instrumentale complexiteit en de songwriting hebben intussen vaste vorm gekregen en dragen bij aan een verpletterende geheel. Het overwegend drukke weefsel van de nummers wordt naar gevoel afgewisseld met ademruimtes en goed getimede uitbarstingen, waarbij de percussie zoals de motor van een geoliede tank zonder stoppen doorgaat.


Boven alles wordt er nagedacht over de thematiek en rekening gehouden met het feit dat alle elementen moeten aansluiten bij een bepaald concept. De confrontatie met donkere, abstracte en filosofische thematiek wordt nooit gemeden en vergezeld van een soort agressieve dissonantie en intrigerende teksten, resulterend in een gelaagdheid die na meerdere luisterbeurten lang niet slijt.


Op dit moment richt het viertal de ogen op de toekomst en zijn ze opnieuw hard aan het werk om hun 2 nieuwste singles uit te brengen. Zowel nieuwe als trouwe luisteraars doen er goed aan hun oren te spitsen en het nieuwe materiaal de aandacht te schenken te het verdient.Luister

Comments


bottom of page