top of page

Week van de Belgische muziek | Door het oog van

Tijdens de Week van de Belgische muziek – van 8 t.e.m. 14 februari – slaan VI.BE en VRT de handen in elkaar met verschillende spelers uit de brede muzieksector en diverse media om muziek van eigen bodem en haar zwaar getroffen sector volledig in de spotlights te zetten. De hele week wordt één grote liefdesverklaring aan de Belgische muziek. Vanzelfsprekend dragen ook wij ons steentje bij.Omdat schrijven niet altijd mijn sterkste punt is en ik eigenlijk meer met beelden spreek (als fotograaf), draag ik op deze manier mijn steentje bij aan deze week van Belgische muziek.

Ik stelde mezelf de vraag - Welke Belgische artiesten heb ik als fotograaf al meermaals van genoten? Meestal zijn dit dan artiesten met een wervelende live performance. Als ik dan eens door mijn archieven heen duik, kom ik tot twee bands die ik meermaals gefotografeerd heb en telkens meer dan tevreden thuis kwam met mijn beelden.King Hiss

Een band waar ik spontaan moet aan denken, die me bijna altijd een garantie geven op goede foto's, dat is zeker King Hiss. Ondertussen ben ik de tel kwijtgeraakt van hoeveel keer ik ze live zag, maar ik herinner me vooral de energie van de muzikanten. Elk optreden smijten ze zich volledig waardoor ze garant staan voor een wervelende live performance. website
It It Anita

Omdat het niet altijd Vlaamse bands moeten zijn moet ik deze band ook eens vermelden.

Als ik terugkijk op Belgische artiesten, dan herinner ik me toch ook veel van de optredens van It It Anita. Opnieuw die wervelende live performance, muzikanten die zich volledig smijten en een garantie op sfeervolle foto's. websitebottom of page