top of page

Week van de Belgische muziek | Door de lens van ...

Tijdens de Week van de Belgische muziek – van 31/01 t.e.m. 06/02 – slaan VI.BE en VRT de handen in elkaar met verschillende spelers uit de brede muzieksector en diverse media om muziek van eigen bodem en haar zwaar getroffen sector volledig in de spotlights te zetten. De hele week wordt één grote liefdesverklaring aan de Belgische muziek. Vanzelfsprekend dragen ook wij ons steentje bij.


Het was alweer eens een jaar van schrappen, verplaatsen en nog eens schrappen. Onze concertlijst stond goed vol en uiteindelijk viel er toch het één en ander te rapen, zolang je maar bereid was ogen en oren - en vooral je 'mind' - open te houden. Want bands van eigen bodem konden nog wel eens optreden en ook de zomer kende toch een aantal festivals waar het erg genieten was. In deze reeks richt ik me dus op die paar festivals die ik kon en wilde meepikken.


Alcatraz Jaja, we mochten en konden toch één van de klassiekers meepikken in 2021. Het was erg genieten van o.a. Thurisaz, Huraçan, Growing Horns, Haester, Amenra, After All, Alkerdeel, Atomic Vulture, Psychonaut, Carneia, Channel Zero, Black Mirrors, King Hiss en een herboren Ostrogoth.


TRAX Stadfestival in Roeselare met o.a. Spoil Engine en Mooneye


Frietrock Een eerste keer voor mij en eigenlijk omdat ene Zach Person hier zou optreden, dus pikte ik meteen ook High Hi, Shtevil en zelfs Turbowarrior of Steel mee.


24 Hours of Deep Listening Deze was dan uiteindelijk de kers op de taart afgelopen jaar. Een fantastische onderdompeling in geluid én beeld. Met dank aan Consouling Sounds, Wolf, Pothamus, Siem Reap, Barst, Wolvennest en Mother.


bottom of page