top of page

Sounds | Yellofox - New York


Héél erg leuke indiefolk/americana krijg ik niet enkel via Canada binnen, ook van bij onze noorderburen. De song gaat er vlotjes in en brengt een positieve vibe.

Met dank aan Gijs van Harvest Music om deze te tippen.


For The Dreamers verschijnt op 13 oktober 2023.

LIVE check hier voor de recente shows


Luister ook naar: Ain't Got No Home


Lees


‘New York’ is het derde nummer van het nieuwe album ‘For The Dreamers’ dat de band in de aanloop naar de release ervan onthult. ‘For The Dreamers’ is de opvolger van debuutalbum 'Tomorrow Will Be Gone, It’s Sad To Know, But This Is Today' uit 2020 en verschijnt op 13 oktober. Op 2 november presenteert het zestal het nieuwe album in het Paard in Den Haag.

"New York gaat over de alledaagse verhalen uit de stad, gevangen in de energie en het ritme van de metropool", vertelt zanger/gitarist Marc Mosmans, die samen met zangeres/celliste Jorieke de Vet het artistieke hart vormt van Yellofox, over de nieuwe single. Mosmans en De Vet – in het dagelijks leven ook een koppel – delen dezelfde passie voor verhalen vertellen, zowel in de muziek als in de documentaires die ze samen maken. Het zijn altijd herkenbare menselijke emoties waar ze over schrijven: twijfels, geluk, verlangen en verbazing.

De muziek van Yellofox is beïnvloed door songwriters uit de jaren zestig en zeventig, zoals Cat Stevens, Paul Simon, Gram Parsons en Jackson Browne. In de cello van Jorieke de Vet hoor je in de verte Nick Drake. Maar wat vooral opvalt is de samenzang van De Vet en Mosmans, met meerstemmige melodieën die de sfeer van het Amerika van de jaren zeventig oproept.

Mosmans en De Vet worden omringd door een viertal muzikanten op drums, contrabas, gitaar en viool, met veel meerstemmige zang. Gezamenlijk vormen ze een solide band, die luisterliedjes met het grootste gemak afwisselt met opzwepende ritmische songs, waarin echo’s van bluegrass, folk en indiepop doorklinken. Sinds de release van hun debuutalbum in 2020 hebben al veel bezoekers van podia en festivals in Nederland hiermee kennis kunnen maken, en ook rondom de release van ‘For The Dreamers’ zal de band weer veelvuldig live te zien zijn.


コメント


bottom of page