top of page

Sounds | Will Butler + Sister Squares : Willows

'Hi friends— I've left Arcade Fire.' Dit was het nieuws wat Will Butler naar buiten bracht, net voordat Arcade Fire hun laatste LP, WE uitbracht: De charismatische multi-instrumentalist en tevens broer van de frontman zou de band gaan verlaten, en gaan focussen op eigen muziek.


Eigen muziek was er al, sinds 2015 sijpelt er al muziek uit de koker van Butler. In 2020 terwijl broer en band voorzichtig begon te schrijven aan Arcade Fire's nieuwste LP, neemt hij zijn zelf opgenomen album Generations uit. Een album gevuld met fuzzy analoge keyboards en synths, fijne melodieën en poëtische songteksten waar Arcade Fire na Reflektor alleen nog maar van kon dromen.


Nu is Butler terug: samen met Sister Squares brengt hij een nieuwe single uit: Willows. Gevuld met Butlers' gebruikelijke analoge synth-pop sound brengt de song je weemoedig naar vervlogen Arcade Fire tijden, het had net zo goed een B-side van een Suburbs single kunnen zijn geweest. Enfin, genoeg over vergane tijden… Butler speelt nu samen met Sister Squares. Dat deed hij al jaren, maar nu zijn ze écht samen de band.


Live zien? Je hebt geluk! In november spelen ze exclusief een aantal shows op het Europese vasteland: En wees er snel bij 31 maart om 11:00 uur begint de kaartverkoop. (Ja, op moment van schrijven is dat over minder dan 12 uur! 😊)Comments


bottom of page