top of page

Sounds | Whilla Whisper, Narrow


Laat er ons meteen invliegen, met muziek! Stefanie Schaekers stapt uit de schaduw (backing vocaliste) en zoekt de spotlights op. Narrow lijkt ons het ideale nummer om dit nieuwe jaar in te zetten: best stevige pop(rock) met dromerige toetsen en in het refrein een stuwende ritmesectie (Anke Verslype en Hanne Vandekerckhove geven de song drive!). Medeoprichter Pieter Truyens houdt het gitaarwerk sfeervol en sober, zij het absoluut aanwezig. Narrow mag dan een een nummer zijn over een verloren liefde en de vragen die erbij opduiken, toch horen we de kracht om door te gaan. Stefanie uit haar gevoelens op een mooie manier, zowel via haar teksten als de accenten die ze met haar prachtige stem legt.


Whilla Whisper (EP) verscheen op 2 december en kan je hier beluisteren.


Luister ook naar: Raging Wars


ter info Stefanie over het nummer: "Dit is een heel persoonlijk nummer. Het gaat over een dierbare relatie. Het gaat over niet begrijpen waar het mis ging. Over hoeveel twee partijen nu eigenlijk horen op te offeren om iets te laten werken. Het niet begrijpen waarom het maar niet werkt wanneer er veel liefde is. Samen wonen, maar op een eiland zitten. Koppig zijn en slecht begrenzen."


Whilla Whisper staat gelijk aan intimistische, organische pop. Zangeres Stefanie Schaekers die zich eerder al onderscheidde als backing vocaliste bij Moonbeast en Pieter Truyens als gitarist van het kwintet Solid Spaces, stonden aan de wieg van deze bijzondere band. Als duo vonden zij hun gading in zoetgevooisde zanglijnen en melancholische progressies.


Met de aanwerving van percussioniste Anke Verslype (Roxie Horse, Fortress e.a.) en Hanne Vandekerckhove (Jacle Bow, Aarde aan Daan e.a.), op bas, verwierf Whilla Whisper haar complete sound. Dromerige melodieën en altruïstische teksten worden gebundeld om indrukken van liefdesperikelen, vriendschap en de vreemde planeet aarde te bezingen. Whilla Whisper biedt zachtmoedige prikkels met een twist.

facebook#music #muziek #sounds #newmusic #newsong #newvideo #johnvandemergel #whillawhisper #narrow

bottom of page