top of page

Sounds | Vitamin B12, Far From Here


Hun 'eerste baby', zoals ze het zelf noemen, is net een week of drie uit. Het nummer begint met een relaxed bas- en gitaarloopje en laat je tijdens die intro lekker meedeinen. Dit wordt opgevolgd door een zwevend couplet. Hoewel het nummer gaat over een plek ver van hier, waar we zonder angst kunnen leven zoals wij dat willen, vond de opname gewoon plaats in de woonkamer van één van de jongens. Met enkel drie microfoontjes weten ze toch een gehele studio ervaring te evenaren.


Grappig weetje:

De bijbehorende videoclip werd oorspronkelijk opgenomen na een oproepje van een Griekse band die jongens met lang haar zochten voor hun clip. Achteraf gezien vond de band deze toch niet 'stoer' genoeg en werd er niets meer mee gedaan. En tadaaa! Zo hadden de mannen hun eigen clip.Info:

Na flink wat slap gezever hadden de drie leden zoiets van 'Yo, let's make some music!", zo ontstond zo'n anderhalf jaar geleden Vitamine B12. De naam is een verwijzing naar de levensstijl van de drie mannen. Ze zijn namelijk alledrie vegetariër! Hierdoor kwamen ze al snel uit op de vitaminepillen die ze slikten, je raad het al: B12. En ook omdat ze het vooroordeel "als je muzikant bent, zit je sowieso aan de drugs" tegen wilden gaan.


Steve (gitaar/zang), Rowan (drummer) en Dylan (bassist) zien er niet alleen uit alsof ze zo uit de 'seventies' gestapt zijn, ook hun muziek gaat hand in hand met dit tijdperk. Hou je van een goede portie psychedelische rock? Dan wil je deze langharige schoonheden zeker niet missen!

Deze single is onlangs al verschenen op Spotify, Deezer en iTunes. Maar mocht je niet genoeg kunnen krijgen na dit nummer, hebben de mannen op YouTube een livestream staan.
תגובות


bottom of page