top of page

Sounds | Victoria K, Forsaken


Liefhebbers van (female fronted) symphonic metal, opgelet! Wij denken dat de Australische Victoria K. wel eens spek voor uw bek zou kunnen zijn. Die formatie heeft nu een nieuwe single/video uit voor Forsaken, een track uit hun aankomend debuutalbum Essentia, dat op 24 april verschijnt via Rockshots Records.

Het begin van het nummer lijkt nog een beetje aan inspiratie te missen maar ergens voor halfweg wordt het plots wel vrij interessant wanneer Victoria in vocaal duet gaat met de grunts van Sheri Vengeance (ook bekend van Black Like Vengeance en ex-Ne Obliviscaris).

Op haar album krijgt La Victoria ook de hulp van de hurdy gurdy van Michalina Malisz (Eluveitie) die u ook ergens in deze video kunt zien rondhuppelen. Luister ook naar: The Haunting

Lacuna


ter info

Deze singer / songwriter uit Melbourne heeft haar sporen verdiend in de rock- en metalwereld met de release van haar debuutsingle Monster in 2016, met gitaarwerk van Brett Garsed (John Farnham Band) samen met haar vervolgnummer Lacuna uit 2019, in Australië en Nieuw-Zeeland verdeeld door Warner Music Group (Australië) en de eerste single van het aankomende album. De single oogstte veel media-lof en creëerde een kans voor Victoria K om voor de Zwitserse folk metalreuzen Eluveitie te openen tijdens hun concert in mei 2019 in Melbourne, een optreden waarbij het publiek na afloop schreeuwde om een toegift.

Hoewel het album oorspronkelijk een solo-project was, is het nu uitgegroeid tot de huidige bandstructuur waarbij elk lid zijn eigen energie en ervaring naar het collectief brengt. De band kijkt ernaar uit om samen te werken aan toekomstige releases en is nu sterk gefocust op de release van dit debuutalbum in april.

Victoria K's getalenteerde songwriting- en compositorische invloeden zijn onder andere Evanescence, Within Temptation, Nightwish en Kamelot onder andere huidige bands in de Europese metal scene en haar muziek wordt gezien als een mix van deze invloeden. Victoria K heeft honderdduizenden views op YouTube verzameld met haar eigen originele creaties en door middel van aanbevolen video's naast een aantal getalenteerde muzikanten met een overvloed aan liedjes. Victoria K's covers omvatten Iron Maiden's The Trooper, Nightwish's Last Ride of the Day, Metallica's Nothing Else Matters en Kamelot's Insomnia, waarvan de laatste de aandacht van de band zelf op Twitter kreeg en leidde tot een bijeenkomst van talenten toen de Amerikaanse power metal band zich in Melbourne bevond tijdens hun 'The Shadow Theory' Australische tour in 2018.


(Bron: Hard Life Promotion : Rockshots Records)


Website


#sounds #news #nieuws #birdcage #nieuwnummer #janguisset #victoriak #forsaken #essentia #rockshotsrecords #hardlifepromotion #hlp

bottom of page