top of page

Sounds | Unburden, Death Dreams


Death Dreams is de naam van de debuutsingle van de Nederlands/Australische modern metalgroep Unburden. Persoonlijk ben ik, na het luisteren, meer voor de classificering 'metalcore', maar waar het om gaat is de vraag of het nummer goed is. En dat is het. Death Dreams is hard, stevig, diepgaand en het blijft hangen. Het roept bovendien de vraag op wanneer dit vijftal met meer werk komt.Lees:

Nederlands/Australische metal band UNBURDEN ontketenen een intense en duister mooi offer dat zowel wereldschokkend als zwevend is. Knallend met heldere lead gitaar melodieën en overweldigende drum partijen, Death Dreams zoekt de grenzen op tussen dromen en de verbeelding. Zanger Josh Muncke legt uit:

''Toen de band het nummer aan mij presenteerde, voelde ik meteen een drang om over iets te schrijven waarvan ik onzeker was of ik het wel wilde delen. Het is zeker een gelaagd stuk geworden. Het onderzoekt aan de ene kant het idee van constant verbeelden dat iemand overlijd in alledaagse situaties, maar ook meenemend de emoties die het zou hebben op de personen die dicht bij staan. De tekst is intense zwaar en complimenteren daarmee de zwaarte van de muziek.''

In minder dan 4 minuten heeft UNBURDEN een enorme statement naar buiten gebracht waarbij ze laten zien dat je deze band niet meer kan overslaan.


Wat ooit begon als een Modern Metal project tussen twee vrienden is nu uitgegroeid in een strakke maar energieke groep wiens intentie het is om frisse melodieën en donkere emoties de metal wereld in te brengen.

Tijdens de pandemie, Nederland was gekluisterd door opgelegde avondklokken, strenge sociale beperkingen en grootschalige sluitingen van poppodia en bedrijven. Tijdens deze tijd is de band de diepte ingedoken van het materiaal dat ze al hadden terwijl er werd gereflecteerd werd op de sombere realiteit om hen heen. Dit resulteerde in een wonderschone stevige mix Modern Metal dat zowel prachtig als hard is. Zwevende solo's van gitaristen Jarno van Deuveren en Joran van den Poll zijn in overvloed en met precisie uitgevoerd. Pim Meijlof en Pim Trommelen voeren het verpletterende gevoel aan op de bass en percussie. Zanger Josh Muncke slaat de luisteraar om de oren met door angst gevulde growls die perfect contrasteren met zijn fragiele cleane zang.

En nu de wereld weer langzaam begint te draaien zal Unburden de aandacht trekken van de metal community wanneer ze hen gedachte provoceerde maar catchy nummers uitbrengen.


Comments


bottom of page