top of page

Sounds | Tygo Ulta, PossessedTygo Ulta, een duo project uit Arnhem kwam deze week met hun eerste plaat en clip.


De single genaamd Possessed is een fijn lounge nummer. Het doet denken aan een combinatie van de melodramatic rockbands uit Amerika en de bekendere beachclubs in Ibiza, een indringende puls van dreunende analoge synthesizers. Het is net niet vrolijk genoeg voor het strand maar weer te lekker chill om het terug te vinden op een rockpodium.

Maar hoe men het ook omschrijft, Tygo Ulta, maakt best wel heel erg fijne muziek. Possessed is drie en een halve minuut, ogen dicht, en heerlijk genieten.


Deze single beloof veel moois voor het album Supersuit dat binnenkort het daglicht ziet.

Live:

Mits het allemaal door mag gaan staat het duo op 3 maart in het voorprogramma van Een Kasper in Cinetol

Lees Tygo Ulta is een duo project van Jelle Schoneveld en Olaf Kroon, twee vrienden die al sinds hun jeugd een muzikale relatie hebben. Beiden koesteren al heel lang de droom om een groots muzikaal (live) project op te zetten en hiermee door te breken. In ons debuut album getiteld Supersuit komen analoge synthesizers en razende gitaren samen in dynamische en dansbare liedjes. Tijdens het schrijf-en opnameproces hebben wij altijd het doel voor ogen gehad om enerzijds werk te maken van dat wat binnen onze artistieke ambities valt, maar wat anderzijds ook toegankelijk is voor een breed publiek. de single ‘Possessed' is tot stand gekomen tijdens de naweeën van een beëindigde disfunctionele relatie. Het hele album Supersuit ligt al klaar en komt binnenkort uit
Comments


bottom of page