• Krissy Janssen

Sounds | Two and a Half Girl, Eighteen Months
Dat is nou het privilege van recensent zijn; een nieuwe single toegestuurd krijgen van een Nederlandse punkrockband voordat deze officieel uitgebracht is. Daarbij kende ik Two and a Half Girl uit Utrecht ook nog niet, terwijl ze ontzettend goed in mijn straatje passen.

Het nummer Eighteen Months bevat lekkere gitaren en ruige vocals waarvan mijn pop-punk hart sneller gaat kloppen. De lyrics grijpen terug op een tijd waaraan we liever niet herinnerd willen worden, een tijd zonder livemuziek, waarin we veel gezelligheid en goede momenten zijn misgelopen. Een anthem voor al hen die nu weer alles uit het leven halen.


Dus mijn tip van de dag? Zet zo snel mogelijk de nieuwe single van Two and a Half Girl op wanneer je terugkomt van werk of school, dan kan je weekend niet meer stuk.


Luister ook naar

Worse Days

Drowned and DrainedLees

"Eighteen Months is een anthem voor alles wat weer mogelijk is na 2 jaar onzekerheid, eenzaamheid en verveling. Tekstueel gaat het nummer over de mensen die je door de covid-tijden hebben gesleept. Muzikaal is het een pakkende punk track vol goede energie en hooks. Een verfrissende kijk op het geluid dat je van dit Punk-Rock/ kwintet mag verwachten.

Dit Utrechtse vijftal creëert een eigen mix van emo, punk en rock vol rauwe vocalen en aanstekelijke melodieën. Muzikaal keihard, en tekstueel zeer persoonlijk. Deze jonge groep is niet bang om zich openlijk uit te spreken over persoonlijke of gevoelige onderwerpen."


Facebook