• Pieter Bouckhout

Sounds | Tusky - We're Going Out Again


We mogen weer buiten! Iets dat zowel voor ons geldt (als we de nieuwe versoepelingen van onze regering mogen geloven) en blijkbaar ook voor de heren van Tusky. We're going out again is het vervolg op hun EP (Love Love Love) uit 2019, dat op zijn beurt kwam na hun debuutalbum uit 2018, Rated Gnar. Het resultaat is een rechttoe rechtaan punksong zoals we ze graag horen.


Go tell all your friends - We're Going out again!


Tusky-gitarist Sjors van Reeuwijk: “Je Tusky boys zijn BACK! We zijn klaar om iedereen bij de strot te grijpen en een slap in the face te geven met de classic vuige Tusky sound. We kunnen niet wachten om weer los te gaan. We’re Going Out Again’ is dus een Luister ook naar: Going Out Jawbreaker lees

Nadat de in 2005 opgerichte post-hardcore/punkrock band John Coffey na zijn 3e album ‘The Great News’ in mei 2016 aankondigde om voor onbepaalde tijd te stoppen, duurde het niet lang voordat er een nieuw punkrock geboortekaartje werd rondgestuurd. Tusky werd geboren uit pure liefde tussen gitarist Alfred van Luttikhuizen, gitaar tech Sjors van Reeuwijk en drum tech Bas Allein Richir (alle drie afkomstig uit het John Coffey-team), aangevuld met bassist Justin Ghijsen, die later werd opgevolgd door John Coffey-gitarist op basgitaar Christoffer van Teijlingen.

In 2018 volgde debuutalbum ‘Rated Gnar’ op V2 Records, dat een hongerige en vurige band liet horen die sterk beïnvloed was door 90’s punkrock bands: fast & furious but yet very melodic & catchy. Een reeks clubshows en festivals volgde op o.a. Noorderslag, Zwarte Cross, MadNes, Jera on Air, Paaspop, Welcome to the Village en in Duitsland, België, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Litouwen.

Het vertrek van de twee John Coffey-mannen Alfred en Christoffer werd uitstekend opgevangen door het aantrekken van Vladimir Stevic en Quirin Wijgers van de bands Pene Corrida en All Doomed. Gewapend met een kersverse single-video in mei; een eigen online stripreeks, met een nieuw studio-album in de planning EN natuurlijk met shows zodra het weer kan, is Tusky klaar om de wereld te heroveren.

Website

Facebook

Youtube