• July Bara

Sounds | Turpentine Valley, TremorDat de weken voorbij vliegen! De maand februari is al bijna halverwege. Laat die weken maar voorbij razen. Elke nieuwe week is er eentje dichter naar een leven waar we weer zorgeloos kunnen geniet van livemuziek.

In afwachting daarvan zijn er gelukkig nog nieuwe albumreleases waar ik graag naar uitkijk. Zo brengt Turpentine Valley op 25 februari (raas maar voorbij, twee weken!) hun tweede album ‘Alder’ uit.

Sinds vandaag kun je een tweede single uit dat album beluisteren. Tremor. Je voelt gewoon dat het goed zit. Een geluid dat geëvolueerd is; en geloof me, hun eerste album ‘Etch’ klinkt ook echt steengoed!

Maar ik hou wel van deze evolutie! Het smaakt naar meer!

'Alder' verschijnt op 25 februari 2022 via Dunk!Records, A Thousand Arms en Ripcord Records.


Luister ook naar:

Parabel


Live

zaterdag 26 februari 2022, Dunk!HQ (Zottegem)

vrijdag 4 maart, De Rus, Maldegem

zaterdag 5 maart 2022, ELPEE Live Music Club (Deinze)

zaterdag 19 maart 2022, Jeugdhuis Kaddish vzw (Schoten)

zaterdag 26 maart 2022, ART Vortn Vis (Ieper)


Lees

In TREMOR laat Turpentine Valley zien dat het in staat is om met opvallend veel vaardigheid door een aantal immense momenten te navigeren. Als er ooit gefluisterd werd dat een tweede plaat vaak gelijk staat aan een inzinking, dan legt Turpentine Valley dat met dit substantiële tweede werkstuk resoluut het zwijgen op.

‘Alder’ verschijnt op 25 februari 2022 via Dunk!Records (EU – vinyl), A Thousand Arms (US – vinyl/CD) en Ripcord Records (UK – tape).

(bron: Turpentine Valley)


Facebook