top of page

Sounds | Tijs Vanneste - Best Fijn



Zal ik dan toch maar op de TV-kar springen? Just kidding hoor, ik volg de man nu al even, maar op muzikaal vlak voelde ik het nooit echt - en dan zaag ik er ook liever niet over - ook al maakt hij gewoonlijk straffe muziek. Deze keer is het wel raak: die reggea vibe, zijne psych gitaarsolo, een rapke ertussen, jazzy trompetteke erachter... zaaaaaaaalig man! Kzen mee.


Over De Helft verscijnt dit najaar.



Lees


Na het succes van "Wildgroei (Kempingverhalen)", keert Tijs Vanneste, Vlaanderens geliefde therapeut, tv-maker, tattoo-artiest en zanger, terug met nieuwe muziek.


"Best Fijn" is een nummer dat diep geworteld is in de bluesy bodem van de Kempen en tegelijkertijd zweeft in dubbele hogere sferen. Tekstueel draait het om het omarmen - zelfs het liefdevol omhelzen - van je eigen identiteit.


Tijs legt uit: "Het gaat erom tevreden te zijn met wie je bent en wat je hebt, en je eigen pad te volgen zonder je te laten leiden door de verwachtingen van anderen. Wanneer je alle verwachtingen loslaat en gewoon doet wat je moet doen, is het eigenlijk best fijn."


De nieuwe single "Best Fijn" wordt vergezeld door een videoclip die trouw blijft aan de traditie van one-shot video's. Net zoals de tekst, richt de videoclip zich op het tevreden zijn met jezelf en het loslaten van externe verwachtingen. Tijs Vanneste vertolkt in de clip dan ook een uitgesproken versie van zichzelf, verscholen in een kleine, gedetailleerde en misschien enigszins eigenaardige cocon.


In het najaar verschijnt het langverwachte album "Over De Helft" van Tijs Vanneste, waarin hij zijn unieke muzikale stijl met kempische invloeden verder verkent. Dit album belooft een boeiende reis te worden door Tijs' artistieke wereld, met enkele opmerkelijke samenwerkingen met andere artiesten.


Meer nieuws over de release van "Over De Helft" volgt binnenkort. Geniet ondertussen van "Best Fijn" en de bijbehorende videoclip!




bottom of page