top of page

Sounds | Thy Catafalque - A csend hegyei


Alföld zou hun meest rechttoe-rechtaan 'extreme metal' album tot nu zijn. Goed voor mij wanneer de songs klinken als de eerste single Néma vermek en dit black metal stukske. Ik ben in 2021 voor de veelheid aan invloeden die de band in hun muziek verwerkt, gevallen. Ik hou echter niet van al te veel herhaling en dus kan ik de 'eenvoud' in de nieuwe songs wel smaken. Benieuwd of het zo blijft wanneer ik door er meerdere tracks op heb zitten. De video? Hm, een 'figuur' met takken op zijn kop die zich door een landschap sleept en wat bezwerende gebaren maakt. Er was een tijd dat ik hier iets mysterieus in zag en het me kon intrigeren.

Alföld verschijnt op 16 juni 2023 via Season of Mist.


Luister ook naar Néma vermek


Lees


Mastermind Tamás Kátai comments: "The title of the song means 'The Mountains of Silence' and this is the opening track of the album with the vocals of Lambert Lédeczy from Ahriman and Mörbid Carnage. The song is sombre and dark, something that has been inside me for years and finally released. The video was created by Chad Michael Ward and shot in Sweden."
Comments


bottom of page