top of page

Sounds | The Wasting Years - Voicemail


Wat krijg je als vijf jonge jongens samenkomen om muziek te maken? Twee van hen hebben roots in de punkrock, één maakt carnavalsmuziek, één covert Nederlandstalige nummers en één speelt in een 90's coverband....tuurlijk: alternatieve rock met invloeden van elektropop. Denk aan Twenty One Pilots, Royal Blood en Muse.


Afgelopen november brachten de mannen van The Wasting Years hun eerste single uit, Broken Lights. Sindsdien is het enige tijd rustig geweest, tot afgelopen vrijdag, toen Voicemail uitkwam. Een ronduit rustig luisterliedje, net al zijn voorganger. Check 't gewoon even.


Lees:

Voicemail is het eerste nummer waar wij met zijn vijven aan werkten. Volgens mij was dit ergens in april 2022. Dit nummer kwam in stand door een akkoordprogressie waar onze toetsenist Sam mee kwam. Het klonk toen nog totaal niet zoals het nu klinkt. De teksten van onze zanger Max zijn grotendeels hetzelfde gebleven. Muzikaal wisten we voor een lange tijd niet echt wat we er mee moesten. Hele stukken muziek zijn op deze progressie geschreven en uiteindelijk geschrapt. Onze bassist Rick is er toen thuis een keer mee aan de slag gegaan en maakte een demo waar veel onderdelen in zaten die we uiteindelijk hebben gebruikt zoals het koor en die telefoon effecten. Hierna is ook de toonsoort veranderd. De lange outro van het nummer is ontstaan uit een spontane jamsessie toen we het nummer met z'n allen nog eens aan het doornemen waren. Als allerlaatst is de bridge herschreven door Max. Jeroen heeft zijn drumpartijen opgenomen in de studio van Gebouw T toen we daar door een stagiair werden uitgenodigd in de late uurtjes. Hier hebben we vervolgens al onze partijen overheen opgenomen. Bassist Rick Aerts heeft dit nummer geproduceerd, gemixt en gemasterd.

コメント


bottom of page