top of page

Sounds | The Wasting Years, Broken Lights


Als Brothers in Raw steunen we muziek en vooral voor de kleine, nog onbekendere bandjes hebben wij een zwak. Daarom hoefde ik ook niet lang na te denken of ik The Wasing Years een podium zou bieden voor hun debuutsingle Broken Lights.


Deze vijf jonge gasten uit het zuiden van Nederland zijn pas sinds kort bij elkaar en hebben recentelijk deze leuke debuutsingle, een catchie nummer uitgebracht, waarbij vooral het typische stemgeluid van zanger Max Huggett eruit springt. Als deze band een langer leven beschoren is, heeft Huggetts stem de potentie zich te ontwikkelen tot een heel herkenbaar geluid.

facebook

instagram


Lees:

Twee verloren jaren. Bij veel muzikanten viel de pandemie erg zwaar. Toen het begin 2022 weer allemaal leek te kunnen, betekende dat ook voor veel muzikanten en nieuwe start. Zo ook voor The Wasting Years.

In het voorjaar van 2022 kwamen Max Huggett (zang), Jeroen van Dam (drums) en Arian Nefs (gitaar), destijds alle drie 26, voor het eerst samen in Vlissingen om te starten aan een nieuw muzikaal project. Een band starten en eigen muziek gaan uitgeven. Max Huggett had toen al een scherpe visie, het zou alternatieve rock worden met invloeden van elektropop. Denk hierbij aan groepen als Twenty One Pilots, Royal Blood en Muse.


Naar een toetsenist hoefden ze niet lang te zoeken. Max belde Sam Jansen (21) op die in diens vaders band speelde. Na één repetitie was het voor de drie jongens duidelijk dat Sam perfect bij ze aansloot. En Sam speelde vanaf die dag voor de verandering in een band met leeftijdsgenoten.

Nu begon de zoektocht naar een bassist. Die oproep leek minder soepel te gaan aangezien er zich voornamelijk mannen meldde met de vraag of er toevallig nog een gitarist nodig was. Met o.a. een oproep op de radio en diverse oproepen via forums en Facebook, was daar ineens Rick Aerts (27). Ook na één repetitie was al duidelijk dat ze niet meer verder hoefden te zoeken. Zo duidelijk zelfs dat de andere kandidaten werden afgebeld.

The Wasting Years was compleet.

Al heette de band toen nog niet zo. “Sloopwafel” was maandenlang onderling te naam om de band mee aan te duiden. Ook verhuisde de repetitieruimte naar Bergen op Zoom.


Met vijf man begon het avontuur om samen muziek te schrijven. De invloeden variëren hier enorm.

Zo hebben Max, Jeroen en Arian alle drie een verleden in het punkrock genre. Arian is ook een gigantisch Queenfan en was jarenlang roadie voor een Queen tribute band. Jeroen is van alle markten thuis, naast drummen, speelt hij ook gitaar, piano en kan hij zingen. Ook als soloartiest timmert hij stevig aan de weg, hetzij in het genre carnavalsmuziek. Sam speelt daarnaast in een band die Nederlandstalige hits covert. En ook Rick is actief in allround coverband.


Gooi dat allemaal samen en dan ben je gegarandeerd dat er compromissen gesloten moeten worden. Gelukkig weten ze hoe ze dit moeten combineren en het eerste resultaat kwam op 18 november uit.

Een single genaamd “Broken Lights”. Het doel is uiteindelijk om in 2023 een album uit te brengen en lokale festivals te spelen. Is er een grote ambitie om beroemd te worden? Daar zijn ze het gelukkig allemaal over eens… leuk als het gebeurt, maar ze doen voornamelijk voor de lol en om creatief stoom af te blazen.


bottom of page