• Marielle Groot Obbink

Sounds | The SIDH, UtopiaOp 23 juli bracht de Italiaanse folk dubstepband The SIDH hun nieuwe single Utopia uit.


Ondanks dat de muziek van The SIDH een combinatie van rock, dubstep en trance is, zijn ze momenteel één van de populairste bands in de Nederlandse folkmuziekscene. Dit alles vanwege de energie, de vrolijke muziek en de niet te missen doedelzak- en fluitmelodieën in de nummers. Het is niet alleen live dat ze dit neerzetten maar ook in elke plaat die ze uitbrengen.


23 juli jongstleden bracht The SIDH na een lange tijd een nieuw nummer met video clip uit. Het nummer is een steek naar het hedendaagse kapitalisme en hoe er met de aarde wordt omgegaan. En hoewel het gehele nummer instrumentaal is, vertelt de video het verhaal prachtig.


Utopia is een nummer zoals verwacht van heren van The SIDH, vol energie en geweldige melodieën, en toch is het nog weer een stap voller en beter dan hun voorgaande nummers. Het is duidelijk dat de heren tijdens de coronatijd niet stil hebben gezeten en heel fijn door zijn gegaan met de ontwikkeling van hun sound.


Alles wat ons nu nog te doen staat is wachten op een nieuw album.


Luister ook naar:

The SIDH live at Castlefest


Live:

The SiDH heeft wegens corona alle optredens voor 2021 gecanceld. Maar als het goed is gaan we ze volgens jaar heel vaak zien.

Lees With dozens of international Tours around the world, Sharing the stage with the greatest exponents of the folk scene and many television appearances, The SIDH bring on stage an impressive burst of energy with their Electro / Celtic Music, made with Dubstep Rhythms and Bagpipes, EDM rhythms and Whistles.


The Millions of views on Youtube and the Millions of listening on Spotify are making The SIDH one of the most clicked Celtic Bands of 2018/19.


First place in Top Ten, Top Albums and Top Single on World Music Category Itunes, Amazon.it, Goggle play with their Albums and single Nitro, Another way to fly, Shake That Bagpipe and Iridium.


website