top of page

Sounds | The Guru Guru - Lotta Tension


The Guru Guru liet onlangs een plaatje los op de wereld en deze mag niet aan ons voorbij gaan. Met interessante drumintermezzo's en die zalige stem van de zanger is dit een ideaal schijfke om op te leggen tijdens deze warme dagen. Het zorgt voor een soort van losbarsting van emoties, denk ik dan. Zweten gegarandeerd. Vooral veel drummen op het stuur want is zo een intense meezinger voor in de auto, naar mijn mening.


Dat dit nummer ontstaan is door een roulettesysteem dat de band uitvond tijdens de pandemie, maakt het nog eens extra interessant. Hieronder meer daarover.

Lees


De song kwam tot stand via de "Guroulette"


De nummers voor de volgende (derde) plaat van The Guru Guru ('Make (Less) Babies', uit op 27 oktober) werden geschreven tijdens de pandemie. Dik probleem: de leden van de band moesten in hun bubbel blijven. Daarom bedacht gitarist Emiel Van Den Abbeele de "Guroulette". Wat dat is, legt hij zelf uit: "Elke muzikant nam thuis op zijn eigen instrument een muzikaal idee op dat werd doorgegeven aan de volgende in de rij. Door dit met alle bandleden te herhalen, hadden we na vijf rondes vijf nieuwe nummers. Zo had elke muzikant zijn visie en emotie al op de eigen manier in de muziek gelegd. Dit geeft een andere diepte aan de nummers."


In de eerste single, Lotta tension, gaat het over de prestatiedruk en de constante informatiestroom die op ons afkomt door nieuwe media. Hoe we hiermee om moeten gaan en wat voor niet te onderschatten impact dat soms op ons lichaam heeft. 'Make (Less) Babies' zal bol staan van dit soort maatschappijkritische nummers, maar laat je dat vooral niet afschrikken. The Guru Guru blijft vooral spannende nummers afleveren met een strakke ritmesectie, overstuurde vocalen en koortsige gitaren.


(bron: damusic.be)Comments


bottom of page