top of page

Sounds | The Dead Daisies, UNSPOKEN


Met Glenn Hughes als zanger krijgt de traditionele hard rock van deze 'supergroep' een soulvolle injectie, al blijven de 'big choruses', de pounding drums en obligate gitaarsolo hélemaal oldschool. Later dit jaar (datum wordt nog bevestigd) brengen The Dead Daisies ons hun nieuwe studio album Holy Ground. Daaruit werd alvast een eerste single en lyric video uitgebracht voor de track Unspoken.


ter info

Supergroepen! We staan er eerlijk gezegd vaak sceptisch tegenover. De term wordt immers nogal eens veel te snel op ons afgevuurd. In het geval van The Dead Daisies echter mogen we toch stellen dat de term meer dan terecht gehanteerd mag worden. Met (ex-) leden in de gelederen als Doug Aldrich (Whitesnake, Dio), Dizzy Reed (Guns N’ Roses), Daryl Jones (The Rolling Stones). Sinds vorig jaar mogen ze daar ook Glenn Hughes bijzetten. Hughes is sowieso al een supergroep op zichzelf maar wellicht het meest bekend van zijn tijd bij Deep Purple maar ook van bv Black Country Communion. Nu tours en releases over de hele wereld worden uitgesteld vanwege de huidige wereldwijde problemen, was de band van mening dat ze met zo'n geweldig album in de coulissen moesten wachten op nieuwe muziek. Zoals Glenn al tientallen jaren zegt: " Love is the answer & Music is the healer, let's rock n' roll together."

Drummer Deen Castronovo: "Toen we met Glenn aan de nieuwe plaat begonnen, wisten we dat we iets heel bijzonders hadden. Ik ben zo trots op deze plaat, meer dan op veel andere die ik in het verleden heb gespeeld! Glenn samen met Doug en David creëerden magie op We hopen dat u er net zo van zult genieten als van het opnemen!"

Doug Aldrich: "Dit was een van de eerste nummers die we jamden bij Sunset Sound in Hollywood en vervolgens een beetje herwerkt in Frankrijk, waar we het allemaal met een afstand van een paar maanden vers begonnen te raken. In dat proces streefden David, Ben en eigenlijk iedereen ideeën na om het samen met Glenn’s visie een beetje meer een Daisies-sfeer te geven en die het naar een plek leiden waar het een instant klassieker kan worden.”

Producer Ben Grosse (Dream Theater, Marilyn Manson, Sevendust) legde de supergeladen en explosieve energie van de band vast in Studios La Fabrique in Zuid-Frankrijk en leverde een nummer met een handvol branie, sterke hooks en gespierde zang.


Comments


bottom of page