top of page

Sounds | The Damned Few - Someday


Zelf was ik nooit fan van deze NL band. Ik vond ze te 'Hollands', i.e. het lag er allemaal véél te vingerdik op, te weinig originaliteit, te weinig finesse in al die power. Ook bij vintage 'garage/blues' rock mag dat. Collega Vincent daarentegen is wel fan. Toch heb ik deze onder zijn neus weggesnoept. Wat mij betreft mag Dion wat meer nummers 'liggend op de bank in 10 minuten' schrijven. Het gaat er nog steeds rough aan toe, maar ergens hoor ik toch dat ietsje 'minder' waardoor deze song wel bij me binnekomt.


Luister ook naar: Til Death Do Us Part


Live zie/klik op de affiche onderaan


Lees


Someday is de tweede single van het aanstaande debuutalbum van The Damned Few. Na de vorige single Til Death Do Us Part laat dit nummer de andere kant van de band zien. Someday werd in 10 minuten schreven door frontvrouw Dion Legebeke, al liggend op de bank. Ze zegt hierover: ‘Sommige liedjes komen gewoon uit het niets. Het leven is soms niet alleen maar zonneschijn, regenbogen en baby kittens. Soms is het leven donker, kut, koud en leeg. Maar als we maar vaak genoeg doen alsof het allemaal wel goed komt, komt het misschien ook wel goed allemaal’.


The Damned Few is smerigheid in zijn meest pure vorm. De sound van rock, blues en psychedelica uit de sixties en seventies, maar dan op anabolen...

Hun muziek is gemaakt met hart, ziel, ballen en blote handen. Ambachtelijk vervaardigd in de muzikale keuken van Overijssel. Een supersonische klap voor je bakkes!

facebookbottom of page