top of page

Sounds | The Damned Few, Born To Die


Hot stuff uit Nederland. The Damned Few, een muzikale parel. Tja, wat kan ik meer zeggen dan dat ik alvast een grote fan ben. Met hun nieuwste single Born To Die is het opnieuw genieten. Blues/rock met wederom een vocaal zeer sterke Dion Legebeke. De veelzijdigheid van deze band is een sterke troef. Deze tweede single is trouwens de enige ballad op de ep. Met de kwaliteit en de bezieling die deze band ons muzikaal brengt kan het niet anders dan dat de vraag naar een full album groot zal worden.

Hun nieuwe ep met de ronkende titel Black Blooded Woman komt uit op 27 augustus. Nogk even vermelden dat 'onze' Ferry C. Alblas opnieuw instond voor de video! "Born To Die komt rechtstreeks uit het hart en put inspiratie uit de keerzijde van de liefde. Heartache is a bitch!"


Luister ook naar: Why


Lees


The Damned Few is smerigheid in zijn meest pure vorm. De sound van rock, blues en

psychedelica uit de sixties en seventies, maar dan op anabolen…

Hun muziek is gemaakt met hart, ziel, ballen en blote handen. Ambachtelijk vervaardigd in de muzikale keuken van Overijssel. Een supersonische klap voor je bakkes en een dikke middelvinger naar de zielloze, ‘plastic’ popmuziek van tegenwoordig. Rock ‘n f*cking roll!

The Damned Few is dirty, nasty, loud and proud. It’s the sound of rock, blues, psyche and grunge, but on steroids.


Pure rock ‘n roll music, crafted with heart, soul and bare hands. It’s just a supersonic smack in the face and a big ‘f*ck you’ to the modern popmusic we love to hate. Rock and f*cking roll! Band: Dion Legebeke, Piero Sestu, Michiel Jansen en Jaap Schrijver.bottom of page