top of page

Sounds | The Christian Club - HellIk hou het vandaag Belgisch. Deze keer een band waarvan ik nog nooit had gehoord (komt wel meer voor natuurlijk) en waar ik toch wel even de tijd voor nodig had om te weten of ik er wat mee kon. Ik weet het eigenlijk nog steeds niet, kan er ook helemaal geen 'stempel' op kleven, maar dat het me raakt, dat kan ik jullie verzekeren. Donker, intens en beklijvend, laat me het hierop houden. Blijven volgen dus.


Luister ook naar: Wander

Lees


The Christian Club - laureaat Soundtrack 2022 - is een alternatieve band uit Brugge. Met enkel sober tokkelende gitaren gedrenkt in reverb, geruggensteund door een contrabas, creëert The Christian Club zwevende, duistere muziek. Ze vertellen een meeslepend verhaal en vermijden daarbij klassieke songstructuren. Wie goed luistert, hoort echo’s van King Krule, The Handsome Family’s Brett, Sparks of Tindersticks. Op hun prille CV prijkt alvast een eerste plaats op Soundtrack West-Vlaanderen Wat begon als sarcastische naam blijkt nu een echte 'club' te zijn, hoewel nog steeds niet christelijk.

TCC speelt een paar festivals deze zomer, waaronder AFF, Campo Solar, Suikerrock en Kunstenfestival Watou. facebookתגובות


bottom of page