top of page

Sounds | The Attic, Broken Mirror


Reeds begin november toegestuurd gekregen maar wat aan de kant geschoven wegens net niet (louter gevoelsmatig, want we redeneren hier niet in termen van 'goed'/'slecht').

Het jeugdig enthousiasme en de actuele boodschap van de vijf uit Antwerpen heeft me echter overtuigd er toch iets over te brengen. Debuutsingle Broken Mirror lijkt vrij poppy van start te gaan, zij het dan met een licht donkere ondertoon, maar helt dankzij de stevige gitaren toch richting (alternatieve) rock over. Het evenwicht wordt doorheen het nummer mooi aangehouden. Bedenkingen heb ik wel bij de op zich mooie heldere stem van Ella die nu nog wat 'jong' overkomt en daarom niet steeds over de nodige kracht en inlevingsvermogen beschikt. Met een goede vocal coach en mits veel ervaring op te doen kan ze gegarandeerd snel een sprong vooruit maken, wat dan weer de komende nummers van extra dynamiek zal voorzien.

Work on the shop, zou ik zeggen, maar blijven gaan want er is een best stevige basis en als ik de perstekst mag geloven, ook héél wat ambitie. Laat dat printhersteller, apotheker, ingenieur, bioloog en papa worden nog maar even op zich wachten. ;-)


ter info Broken Mirror vertaalt de gevoelens van een persoon die aan een depressie lijdt en zijn omgeving van zich wegduwt. Deze leegte laat hem alleen nog maar meer gebroken achter. De titel is naar analogie met deze persoon. The Attic wil met het nummer een belangrijke boodschap overbrengen met een actueel onderwerp. In deze bizarre en sombere tijden van COVID-19, moeten we elkaar steunen. Hulp is nooit misplaatst, ook al wordt het niet direct aanvaard. De eerste single van The Attic combineert verschillende genres tot één knallend alternatief rocknummer. ‘Broken Mirror’ geeft een eerste glimp van hoe de toekomstige nummers van The Attic zullen klinken. De ambitieuze band hoopt dat deze single het begin van een mooie carrière wordt.bottom of page