top of page

Sounds | Subterranean Street Society - Fear Of Fond Farewells (Live from Moon Music)


Wat een zalig gezongen en prachtig nummer, dat in deze akoestische versie hélemaal tot zijn recht komt. Het gaat hier om een song die reeds op het in februari verschenen Saudade stond. Nu voor het eerst stripped en uiterst breekbaar.


Fado verschijnt op 23 september 2022 op de streaming platforms en in een beperkte oplage op cassette. LIVE zaterdag 24 september 2022, Vondelkerk (Amsterdam, NL)Lees


Met ‘Fado’ brengt de Deense frontman en singersongwiter Louis Puggaard-Müller de liedjes van ‘Saudade’ terug naar de essentie. Het bevat de rauwe, naakte emoties van de liedjes in hun puurste vorm. De meeste liedjes schreef frontman en songwriter Louis Puggaard-Müller toen hij een week in Lissabon was, met enkel zijn gitaar, een aantekeningenschrift en veel liefdesverdriet. In deze vorm gepresenteerd kan de luisteraar zich volledig mee laten voeren in de van verlangen doordrenkte teksten, begeleid door de gitaarakkoorden van een door de Portugese nationale volksmuziek – de fado – geïnspireerde troubadour.

Tijdens de release show van ‘Fado’ op 24 september in de Vondelkerk in het centrum van Amsterdam treden naast Subterranean Street Society de speciale gasten Odelion & Lewin op.


Subterranean Street Society bestaat naast Puggaard-Müller uit de Nederlanders Ivo Schot (productie/bas/gitaar/zang) en Joost Koevoets (drums/tape noise/zang) en maakt een mix van folk, alternative en grunge, met poëtische verhalen over tragische helden, romantische liefdes en zwervende zielen. Kwetsbare storytelling met een manisch randje, gebaseerd op een leven van reizen tussen zalen, festivals en het spelen op de straten van Europa. Live is de band ruig, explosief en onvoorspelbaar, een sound en attitude die het trio sinds 2016 exporteert over de hele wereld, met shows in Nederland, Duitsland, Denemarken, Engeland, Italië, Rusland en Nieuw-Zeeland. Hun muziek is ook te horen in de Noorse Netflix-serie ‘Ragnarok’.
Comments


bottom of page