top of page

Sounds | Sowulo, Seolfren SicolAan het begin van deze week kwam de Nederlandse nordic folk formatie Sowulo met een nieuw nummer: Seolfren Sicol, aangekondigd als de eerste van een reeks nieuwe nummers.


Met deze plaat vertelt Sowulo in geheel eigen stijl het verhaal van één van de maanfases, de sikkel. De lyrics zijn in het oude Angelsaksisch taal die ondersteund wordt door opzwepende muziek gemaakt op historische en moderne instrumenten.


Het werk van Sowulo is voor de liefhebbers van bands als Heilung, Wardruna, Skáld en Danheim een echte 'must' om te luisteren. Seolfren Sicol is in stijl en geluid een hele mooie voortzetting van dat waar ze mee kwamen in 2022 met Wurdiz.


Ik ben benieuwd of de ontwikkeling naar een geheel eigen stijl en volwassen geluid in deze groep en hun muziek voortzet. In ieder geval, het luisteren van deze plaat is meer dan de moeite waard.


Luister ook naar:

Berabeorn - Castlefest 2022


Live:

Sowulo heeft een aantal shows op het programma staan. Ze komen dit jaar weer op Castlefest spelen, maar vooral het optreden op Midgardsblod in Noorwegen is wel een hele mooie in het lijstje

Lees Seolfren Sicol is about the waxing moon, which we can see every month as a moon sickle. The lyrics describe the returning of the moonlight after a period of complete darkness.

Symbolically, this song is about weathering a dark period in life, and then returning to a lighter period with more awareness.


websitebottom of page