top of page

Sounds | Solomon - The Box (live)


Dit is geen liedje meer, dit is een heel verhaal, een hele film ... wat emoties betreft toch. Ik zou hier nu elke participerende muzikant (*) kunnen opsommen, van de stringsectie over de 'standaard' instrumenten en extra vocale bijdrage tot de leadzang, en hen allemaal met bakken lof overgieten. Ik ga echter zwijgen en nog een paar keer van The Box genieten. Ik stel voor dat jullie dit ook doen.


PS: Dakjewel David Dalemans om deze te tippen! (*) Lead Vocals, Guitar: Koen de Witte

Keys, String Arrangement, Backing Vocals: Ido Ulmer

Drums: Kees Houx

Bass: Wolf van Gemert

Lead Guitar: Tim Haase

Guest Musicians (live video):

Vocals: Diana Caldararu

Violin: Zowie Bahnen

Violin: Theo Carpentier

Cello: Heiður Lára BjarnadóttirLuister ook naar:


Lees


Solomon laat met haar aankomende debuutalbum aan de wereld weten dat ze er zijn. Vanuit de internationale stad Maastricht werd een berg beklommen en de basis gelegd voor een hoopvolle, veelbelovende toekomst. Vanuit eigen stad, regio en omringende grensgebieden, naar de rest van de wereld. Avontuurlijke stappen voor Solomon, maar zeker ook voor eenieder die de band hoort, voelt en beleeft, waarbij die onder je huid kruipt en je niet meer loslaat. Een band met een indringende sound, vakkundig en gedurfd, met een eigenzinnige eigenheid en tegelijkertijd smooth en edgy. Solomon bewandelt haar eigen weg in het Alternative/Indie-genre, omringd door internationale acts als Elbow, Bon Iver, The National, Editors en Radiohead.


Het complete album verschijnt in de zomer van 2022. Een avontuurlijke en persoonlijke weergave van de muzikale reis die Solomon de laatste drie jaar heeft afgelegd, met alle ups en downs, zijwegen, vergezichten en terugblikken. Verpakt in sfeervolle, melancholische songs, die je als luisteraar de ruimte bieden naar je eigen reis te kijken en die, in the end, altijd troost en hoop zullen bieden.


Solomon is ontstaan in 2019 als een groep van enthousiaste muzikanten. Gegroeid door steeds kritisch te blijven sturen op de koers, met vertrouwen in eigen kunnen, met inmiddels een stevige basis vanuit de vele liveoptredens en een sterk groeiende fanbase. Vanuit het Maastrichtse Bruis-festival in 2019 naar de regio en de nabije grensgebieden van Duitsland en België. Deze reis mag dan op eigen kracht zijn afgelegd, eenmaal aangekomen heeft Solomon ook het lef getoond om zich te omringen met vakkundige mensen. Zoals de tweevoudig grammy-genomineerde Britse producer en mixer Christopher Elms – mede bekend door zijn werk met Björk, Ben Howard en A Blaze of Feather –, die het album samen met de band produceerde, het mixte in zijn studio in Stockholm en het daar een finishing touch gaf; evenals masterengineer Tim Debney die met o.a. Thom Yorke, Mumford & Sons, Bastille en Keane werkte en de mastering verzorgde voor de Bond-tune van Billie

Eilish. Tevens is het album ondergebracht op het gloednieuwe Indie-label Meet Me There Music van Fred van Kruining – waarop o.a. Lakshmi en Yori Swart getekend zijn – en verzorgt het internationale agentschap GlassVille Music recentelijk de boekingen van de band.Comments


bottom of page