top of page

Sounds | Solitude Within - When Kingdoms Fall (acoustic)Het lijkt zo vanzelfsprekend en toch is dat niet zo. Een song bomvol orkestratie en power helemaal strippen tot een akoestische versie. Weg met alle toeters en bellen, weg met alle support, plof je frontvrouw achter haar piano en schuif een microfoon voor haar neus: "Komaan Emmelie, laat je maar gaan!". Het helpt wanneer dit in je eigen woonkamer kan én wanneer je een geschoolde pianiste/zangeres bent. Ik moet toegeven dat ik dit een erg geslaagde versie vind. Disney vibes all over en dat dankzij een prachtige melodie en die breekbare - zij het perfect onder controle - stem. Ik schrok me wel een hoedje wat de laatste 'noot' betreft, had ik niet zien aankomen.


Luister ook naar:


Ter Info


Ik vroeg het even aan Emmelie: waarom nu deze akoestische versie? "When Kingdoms Fall is een track op ons meest recente album. We wilden al langer een piano/zang versie uitbrengen van een van onze nummers. Dat was een zoektocht.

We kozen eerst voor een van onze langzame nummers (Breathe), maar dat kwam niet helemaal tot zijn recht. Bovendien kregen we audio en beeld maar niet zoals we het wilden. Van zodra we alles goed onder de knie hadden, beslisten een van onze stevigere nummers te herwerken naar een pianoversie.

De song gaat over loslaten. “I let this kingdom fall,” klinkt het refrein. Dit gaat natuurlijk niet over een koninkrijk, hoewel men het zo kan interpreteren. De betekenis ligt een stuk dieper. De tekst is een metafoor: uiterlijk bedriegt, en soms moeten we dingen stukmaken om opnieuw te kunnen leven, om vrij te kunnen zijn."


Of we méér van dat moois mogen verwachten?


"Dat zou kunnen, maar ik ga zeker niets beloven. Eerst even afwachten wat de reacties op dit nummer zullen zijn en hoe we er ons straks zelf bij voelen."Emmelie Arents (Solitude Within), © John Van de Mergel


Comments


bottom of page