top of page

Sounds | Sofia, Deadly


Het gebeurt niet veel dat ik me aan 'pop' waag en bij BIR blijven we het liefst zéér ver weg van al te commerciële popliedjes, zeker als ze nogal 'huppeldepup' zijn. Deadly van Sofia is een op en top commercieel nummer dat een breed (jong) publiek zal aanspreken, maar wel net donker genoeg om ook deze ouwe knar te overtuigen. De jongedame heeft trouwens een best interessante stem die zwoel diep kan gaan en over de mooie middentonen ook de hogere regionen aankan. Waarom dan die - voor mij gruwelijke - autotune onder een op zich goede stem plakken? Wel, simpelweg omdat de artiest in kwestie van de creatieve mogelijkheden ervan houdt, zolang het gedoseerd en goed gericht wordt gebruikt. Wie zijn wij om daar dan lullig over te doen. Sofia werkt volop aan nieuwe nummers die in de loop van dit jaar systematisch op de wereld worden losgelaten. Luister ook naar: Evol

lees


Sofia: "Deadly vertelt het verhaal over de donkere kanten van de liefde en wat dit in een mens kan losmaken. Het gaat over de continue tweestrijd, een oorlog binnen het hart, blijf je of stap je weg en heb je hier überhaupt zelfs een keuze in?"

Sofia is een Belgische singer/songwriter die haar inspiratie put uit de diepten van haar ziel. Ze creëert nummers die druipen van emotie, ondersteund door teksten gevuld met metaforen. Donkere, alternatieve pop die een bitterzoete nasmaak achterlaat.


bottom of page