top of page

Sounds | Secondhand Saints, Dead Man's Switch


Vandaag hebben we een gloednieuwe Belgische metalcore band voor jullie in petto. Met hun nieuwste single Dead Man's Switch stellen we jullie graag voor aan Secondhand Saints. Ze zien er misschien niet uit als mannen die stevige muziek maken, maar geloof mij, dat kunnen ze wel. Al moet ik wel toegeven dat ik in de eerste strofe niet helemaal overtuigd was van de clean vocals, omdat het Vlaamse accent hier bijna uit het scherm springt, maar verder in het nummer valt dit minder hard op. Qua vocals zijn het dan ook voornamelijk de screams dit mij weten te overtuigen, maar de combinatie van de twee klinkt ook zeker en vast niet slecht. Naar het einde toe, bij de hoge screams, moet ik toegeven dat ik hier zelfs kippenvel van krijg.


Op muzikaal vlak klinkt het ook allemaal goed en stevig en ik hou echt van die riffs in het refrein. Zeker en vast de moeite om eens te luisteren als je fan bent van het genre. In elk geval een goede start voor Secondhand Sainds, dus ik ben benieuwd naar wat we nog van hen mogen verwachten.


Ter info

Secondhand Saints is a brand new Belgian metalcore band that rose from the ashes of the COVID Pandemic in 2020, in Sint-Niklaas, Belgium.


Luister ook naar:
Comments


bottom of page