top of page

Sounds | School is Cool - Never Mind The Feeling



Omdat ik Johannes Genard - nu al 8 jaar in feite - nen toffen vind dankzij zijn deelnames aan Liefde voor Muziek. Ook natuurlijk omdat ik deze grootste (pop/rock)song wel voel en tot slot... omdat Genard een verdomme straffe zanger én performer is. Ik word nu al nerveus wanneer ik hem nog maar hoor. Op een leuke manier weliswaar.


Luister ook naar: Whisper on the Wind


Ter Info


Op sommige momenten in het leven moet je toegeven aan je intuïtie en gewoon actie ondernemen, wat de gevolgen ook mogen zijn. School is Cool’s nieuwe single, Never Mind the Feeling gaat daarover. Het besef dat je iets moet veranderen en handelen op basis van een voorgevoel nadat je het te lang hebt onderdrukt.


Deze keer heeft de band gekozen voor een grootschalige productie onder leiding van Thomas Valkiers, waarbij gebruik wordt gemaakt van een strijkkwartet en dit wordt gecombineerd met een klassiek School is Cool-geluid, met de drums van Niels Meukens en backings van Hanne Torfs. Toon Van Baelen, de bassist van de band, gebruikte een uitgesneden synth en een rauwe, vervormde basgitaar om een geweldig laag einde aan het nummer te lassen. De zang van zanger Johannes Genard staat bovenaan en bepaalt de dynamiek van het hele nummer, via de avontuurlijke brug en het uitbundige refrein.




bottom of page