top of page

Sounds | Scarlet, Beauty & Beast
“He is the Beauty, I am the Beast. / Bring the storm, bring all my enemies. / I am the terror, he is the peace, he is the disease”. Met deze lieflijke woordjes verwelkomt de vicious metal queen Scarlet ons op haar gloednieuwe single Beauty & Beast. Een nummer dat je op een zoetgevaarlijke manier tracht mee te sleuren naar een plek waarvan je weet dat het er gevaarlijk is maar waar je onmogelijk aan lijkt te kunnen weerstaan.


De single volgt op de aankondiging dat Scarlet een vet verse deal heeft getekend met Arising Empire, het zusterlabel van Nuclear Blast dat garant staat voor kwaliteitsvolle moderne metal waar oa ook Spoil Engine, Novelists FR en Annisokay hun stal hebben.


Het refrein van Scarlet's nummer Beauty & Beast illustreert perfect de complexiteit en dualiteit van haar wezen. Haar uiterlijke schoonheid en haar innerlijke chaos. Haar vriendelijkheid en haar kwaad. Haar vergeving en haar smaak voor bloed. Ze is een prachtig wezen dat de donkerste, lelijkste uithoeken van de menselijke geest verpersoonlijkt en ze is nooit wie je denkt dat ze is.ter info

Scarlet is geboren uit de schreeuwende woede en pijn van de mensheid. Ze groeide op op verschillende plaatsen, plaatsen waar je nog nooit van hebt gehoord. Plaatsen waar de kou nooit ophield en waar de duisternis alle seizoenen regeerde. Ze leerde overleven zonder de zon, zonder liefde en zonder licht. Ze werd een krijger die nu een missie heeft om mensen te helpen die het nodig hebben.

Met haar schedelmasker en grote persoonlijkheid domineert ze de hardrock- en heavy metal-scene. Haar muziek is hard en snel, maar met dynamische momenten van zeer emotionele arrangementen. Scarlet rapt, zingt en gromt door zware riffs en zachte ballads. Het is moeilijk om niet geraakt te worden door dit nieuwe fenomeen!

"Mijn muziek is mijn enige echte uitlaatklep om mijn duisternis en" fuckedupness "op een creatieve, productieve en gezonde manier te kanaliseren. Zonder die uitlaat zou ik waarschijnlijk meteen terugvallen in een destructief poepgat. Niemand anders dan jij kunt echt de verandering aanbrengen die moet worden aangebracht en ontdekken wat jou gelukkig maakt. ”


Comments


bottom of page