top of page

Sounds | Sabaton, The Unkillable soldier


Ondertussen toch al de derde single van hun nieuwe album dat volgende maand uitkomt. Op die manier zal het album al snel vertrouwd klinken, gezien we enkele singles al kennen. The Unkillable Soldier begint niet rustig, maar grijpt je als het ware meteen bij de keel. Opnieuw in die o zo kenmerkende stijl die Sabaton zo typeert. Bekijk zeker ook eens de clip, want wat is die weer zeer mooi gemaakt. Wat maakt deze song mijn dag goed. Net wat ik nodig had na zo'n drukke werkweek, zeker wanneer die gitaarsolo ingezet wordt. Een brok energie! Het oh oh oooh - stukje vond ik persoonlijk wat minder, maar die solo en het tempo van dit nummer maakt veel goed. Hun concert in het Sportpaleis werd tot nader order uitgesteld, maar eerder kwam het nieuws dat ze Aerosmith vervangen op Graspop. Los van het feit dat dit toch een jammere zaak is (niet per se omdat ik Sabaton niet wil zien, maar vooral omdat ik Aerosmith wel eens wou zien), zou het op die manier kunnen dat ik ze twee weken op rij aan het werk zie in juni, dat zal welkom zijn na die twee jaar zonder festivals en concerten!


lees

De Zweedse metal band Sabaton heeft een uitstekende neus voor bijzondere en onwaarschijnlijke (oorlogs)verhalen. De nieuwe (3e) single 'The Unkillable Soldier', die vergezeld wordt door een indrukwekkende video, is daar weer een perfect voorbeeld. Lees hieronder het hele verhaal.

Soms is het verschil tussen moed en waanzin niet te onderscheiden. In de loop van vier oorlogen in zes decennia bewees Adrian Carton De Wiart dat hij de meest "unkillable" soldaat aller tijden was. De in België geboren Britse legerofficier overleefde verschillende vliegtuigcrashes, verloor een oog en een hand, liep elf zware verwondingen op: hij wijdde zijn leven volledig aan militaire diensten. Telkens als er oorlog was, was Adrian Carton De Wiart erbij. "Eerlijk gezegd heb ik genoten van de oorlog", zei hij, vreedzaam stervend op 83-jarige leeftijd in 1963.

Bassist Pär Sundström: "Het verhaal van Sir Adrian Carton De Wiart vertegenwoordigt Sabaton in veel opzichten. Vooral omdat ook hij nooit opgaf, ondanks hetgeen hem werd aangedaan. We werden echt gegrepen door het leven van dit interessante personage dat 'enjoyed the war'. Dit nummer is een episch anthem; een eerbetoon aan deze oorlogsheld." 'The Unkillable Soldier' is een voorbode van Sabatons tiende meesterwerk 'The War To End All Wars', dat op 4 maart 2022 wordt uitgebracht via Nuclear Blast Records. Opnieuw duikt de Zweedse metal band diep in de gruweldaden, wonderen en gebeurtenissen rond WOI en neemt de luisteraar mee naar een emotionele en opwindende rit van 11 nummers. Eerder bracht Sabaton al de 2 singles 'Christmas Truce' en de enorme hit 'Soldier Of Heaven' uit.

Sabaton is dit jaar te zien als headliner op Graspop Metal Meeting op zondag 19 juni a.s. als vervanger van Aerosmith. Dit is een exclusieve Benelux show, want de 3 Benelux shows die voor volgende maand gepland stonden, zijn wegens coronamaatregelen tot nader order uitgesteld.


Luister ook naar:

Christmas TruceComments


bottom of page