top of page

Sounds | Roofmanl - a new year's resolutionMet Still The Mess I Was leverde Thijs van der Meulen (aka Roofman) begin 2023 een mooi album af. Ik was niet steeds overtuigd, een aantal songs lagen me gewoon niet, maar over het algemeen bleek dit één van die album waar ik geregeld naar heb geluisterd.

Hetzelfde gevoel heb ik met de eerste vier nummers van zijn nieuwe album dat eraan komt: ik hou wel erg van de songs op zich, de dromerige sfeer, de gitaarpartijen, de weemoed die uit de nummers straalt ... met de stem struggle ik echter want geen fan van falset/kopstem. Ik vermoed dat het resultaat dan weer net als dat van vorig jaar zal zijn, t.t.z. ik zal ook 8 songs from the bathroom - weldegelijk opgenomen in een badkamer - veelvuldig beluisteren en ervan genieten.


8 songs from the bathroom verschijnt op 22 maart 2024 via Clouds Hill Music. Luister ook naar: dreaming about a regular monday a day or five


LIVE check hier data en zalen.


Lees


Roofman begint het nieuwe jaar met 'a new year's resolution', de nieuwste single van zijn aankomende album '8 songs from the bathroom' dat is opgenomen in de badkamer van de Clouds Hill studio’s in Hamburg. Hij maakt ruimte voor nieuwe dromen in 2024, een jaar dat hij begint met een substantiële EU/UK tour die later deze maand van start gaat.


Roofman over het nummer: "Een paar dagen voor oudjaar ben ik al aan het nadenken over het feest dat we gaan geven, wat de laatste keer in een lange tijd moet gaan zijn dat ik dronken wordt. Want ik ben er vrij zeker van dat ik in het nieuwe jaar mijn betere zelf zal zijn. Dit duurt meestal ongeveer een maand (haha)."


‘a new year’s resolution’ is toegevoegd aan Spotify’s New Music Friday in de US en India. De single vormt, samen met de vorige drie uitgebrachte singles, de digitale EP '8 songs from the bathroom (1-4)'. De volledige fysieke en digitale release van ‘8 songs from the bathroom’ volgt op 22 maart. 


Over Roofman

Weemoedige folksongs, die altijd een zekere indiefragiliteit hebben. Thijs van der Meulen alias Roofman heeft het bijzondere vermogen om mensen naar hem te laten luisteren. Zijn melancholische liedjes, die hij soms afbreekt met humoristische aankondigingen, hebben indrukwekkende melodieën en zijn in de beste zin van het woord intens. ‘De vreugde van verdriet’, zoals hij het noemt, lijkt mensen te raken."Het schrijven van de liedjes heeft iets spiritueels voor mij", zegt Thijs, verwijzend naar het feit dat de melodieën vrijwel altijd vanzelf komen. Zijn teksten gaan over het dagelijks leven, vermengd met de grotere dilemma’s waarmee een man van begin dertig te maken krijgt. Hij zwelgt overigens niet in zelfmedelijden, maar heeft de sterke wil om van melancholie iets creatiefs te maken. "Ik hou van de warme pijn, het mooie verdriet", zegt hij. In rust, daar ligt de kracht.

De afgelopen jaren deelde hij het podium met o.a. Walter Martin (The Walkmen), Noah Guthrie, J.E. Sunde, Cari Cari, Eric Steckel en Matt Perriment en speelde shows in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Hongarije en Spanje naast zijn thuisland Nederland. Roofmans debuutalbum 'Still The Mess I Was' – opgenomen in de gerenommeerde analoge Clouds Hill recording studios in Hamburg – verscheen in februari 2023, gevold door ‘ATL EP’ – opgenomen in de studio van gitarist Rhett Shull in Atlanta – in oktober 2023. Het nieuwe album ‘8 songs from the bathroom’ verschijnt op 22 maart 2024. Comments


bottom of page