• Bertus Elings

Sounds | Releases via Season of MistDe afgelopen weken is er een aantal releases geweest, via het label Season of Mist, die ik hier had willen bespreken, maar wat er niet van is gekomen omdat ik allerlei vakantieverplichtingen heb/had met vrouw en kindjes. Maar het begon aan mij te knagen. Dus heb ik even de tijd genomen die vijf releases de revue te laten passeren.


De clip hierboven is van ons aller Hooded Manace. Zij brachten eind juli Those Who Absorb the Night uit, alweer het derde nummer van het nieuwe album dat eind deze maand uitkomt, genaamd The Tritonus Bell. Ook dit nummer is weer een heerlijke voorbode voor wat komen gaat. Dat album moeten we écht horen.


Vanuit het Amerikaanse Houston, Texas, worden we getrakteerd op iets nieuws: Amerikaanse black metal. En deze schuurt, schaaft en geeft je op de juiste momenten een flinke trap in je kruis. De band heet Necrofier en het debuutnummer van hun opkomende debuutalbum (genaamd Prophecies of Eternal Darkness) heet The Black Flame Burns. Laten we 22 oktober a.s. in onze agenda zetten en de release in de gaten houden. We hopen dat de rest net zo vet is.


Een week later dan het komende album van Necrofier kunnen we met een hele dikke zwarte stift in de agenda zetten dat het Canadese Archspire komt met hun vierde full length album, genaamd Bleed the Future. De technische death metal van deze vrienden staat al een aantal jaren in mijn spotifylijstje. De virtuose gitaarbeheersing van Dean en Tobi, en de weergaloze stem van Spencer zijn voor mij zo'n lust om naar te luisteren, dat ik nauwelijks kan wachten ze eindelijk weer eens live te zien. Die kans komt er, trouwens. Archspire zit in de Rising Merch Faces of Death 2021-tour, die Aarschot aandoet op 26 november a.s. en die in Nijmegen afsluit op 4 december a.s.


Een van de bands die nog niet zo op mijn radar stond, was Kontinuum, een IJslandse rockband. Door deze release, Hjartavél, is geregeld dat ik ze iets beter in de gaten zal gaan houden.Een andere Canadese death metalband die ik altijd met veel interesse beluister, is Deviant Process. Hoewel ze al tien jaar bestaan, komt, ook in oktober, pas hun tweede full length album uit, dat de naam Nurture heeft meegekregen. Laten we hopen dat deze single, The Hammer of Dogma, een voorbode is, want het is een erg aangenaam nummer.