top of page

Sounds | Reject the Sickness, Reveal the Darkness


Veel van onze Vlaamse lezers zullen bekend zijn met Reject the Sickness, een Belgische deathmetal/metalcore/thrashmetalband uit het noordwesten van Vlaanderen. De mannen timmeren al sinds 2013 aan de weg. Hun laatste full length dateert uit 2018, genaamd The Weight of Silence. Nadien scheidde de band van bassist en leadgitarist.


Inmiddels zijn die twee posities weer opgevuld en naar meer dan tevredenheid. Bovendien staat er in het voorjaar van 2021 een nieuw album aan te komen: While Our World Dissolves. Ter gelegenheid daarvan hebben ze een nieuwe single uitgebracht, genaamd Reveal the Darkness.


Eerder al kwam Disapproval of the Weak uit, een single die bruter was dan deze laatste en minder een melodisch gevoel opriep. Reveal the Darkness verhaalt over het feit dat huiselijk en seksueel geweld kunnen resulteren in drugsgebruik. Evenals de clip, neemt het nummer je mee op een reis waarbij drugs tijdelijk je problemen kunnen wegnemen, totdat diezelfde drugs het probleem worden.


Opvallend is de gitaarsolo van Zoran van Bellegem. Met dit staaltje virtuositeit legt hij de lat voor 2021 wel heel hoog. Petje af voor degene die gaan proberen dit te overtreffen.
Comments


bottom of page