top of page

Sounds | Queen Golem - Guided By Light


De mosterd halen bij enkele grootheden uit de grunge periode mag geen obstakel zijn om een héél straf nummer te pennen en daarbovenop een krachtige, beklijvende zang te plaatsen. De mannen uit Roeselare doen het met Guided By Light. Proficiat!


Luister ook naar: Ingenting


Ter Info


"Guidance by Light behandelt universele thema's van onzekerheid, en het zoeken naar begeleiding in moeilijke tijden, met ruwe emotie en evocatieve teksten. Het spreekt over het menselijke gevoel van machteloosheid en onvoldoende zijn, evenals de angst voor het onbekende. Met zijn energieke en grungy sound, is "Guidance by Light" een must-listen voor iedereen die ooit heeft geworsteld en naar leiding heeft gezocht in hun eigen leven.

Het nummer is zelf opgenomen in ons repetitiekot te Roeselare, België, en gemixt en gemasterd door Darren Carikas van Ghost Machine Studios te Londen."


Queen Golem is een progressieve metalband uit Roeselare, België. Opgericht eind 2019, maakte de band snel een naam voor zichzelf met hun unieke mengeling van technisch muzikaal talent en emotioneel liedjesschrijven.

Sinds hun oprichting heeft Queen Golem één volwaardig album uitgebracht eind 2021, genaamd “Nomadic”, waarmee ze aantoonden over vaardigheid te beschikken om complexe en dynamische nummers te creëren die metal, prog en rock perfect verweven. Met hun enthousiaste liveshows en passie voor hun vak, heeft de band een toegewijd publiek en lovende kritieken verworven.


Hun muzikale stijl kan worden omschreven als progressieve metal met een mix van enkele technische en experimentele elementen, samen met een vleugje ambient. Ze hebben een unieke manier van verhalen vertellen in hun teksten die aansluit bij hun muziek. Met hun nieuwe release “Guidance by Light” op vrijdag 20/01 komt er een einde aan een tijdperk met zanger Simon Clement, die andere paden wenst te verkennen in de muziekwereld.


In het algemeen is Queen Golem een band die blijft experimenteren met de grenzen van wat mogelijk is in de heavy muziek, en hun voortdurend evoluerende geluid en dynamische liveshows maken hen een absolute aanrader voor fans van progressieve metal. facebookComments


bottom of page