top of page

Sounds | Obscura, Solaris


Als de Duitse technische/progressieve deathmetalband Obscura iets nieuws aankondigt, word ik altijd iets gelukkiger dan dat ik voordien was. Zo ben ik nu iets gelukkiger dan dat ik gisteren om deze tijd was. Obscura komt namelijk op 19 november a.s. met hun zesde studioalbum, The Valediction. En ik ben nog iets blijer, want het Nederlandse bas-icoon Jeroen Paul Thesseling heeft zicht weer aangesloten bij de band.


In aanloop naar het album heeft Obscura de single Solaris uitgebracht. De clip die erbij hoort geeft eigenlijk op een buitengewoon goede manier weer wat je met je ogen dicht al hoort. Te zien (en dus te horen) is hoe zanger/gitarist Steffen Kummerer strakke riffs speelt en z'n strot het werk laat doen. Bijzonder is om te zien hoe gitarist Christian Münzner virtuoos met zijn vingers over de hals van zijn gitaar glijdt en al hamerend op en pullend aan de snaren de luisteraar van de ene in de andere verbazing laat vallen, terwijl David Diepold soortgelijke emoties teweeg brengt op zijn dubbele-bassdrum-setup.


Hoe geweldig de overige muzikanten van Obscura ook zijn, de kers op de taart is voor mij toch echt het basspel van Jeroen. Hij speelt op een zevensnarige bas zonder fretten en weet daar een geluid uit te krijgen dat keer op keer ervoor zorgt dat de nekhaartjes overeind gaan staan.


Check Solaris en je zult het ongetwijfeld met me eens zijn.












bottom of page