top of page

Sounds | Nile On waX - In HeavenHet nummer is vanzelfsprekend niet nieuw en opende hun vorig jaar verschenen album op magistrale wijze. Nu echter met een bijhorende visualisatie. Gedurende twaalf minuten krijg ik het gevoel dat het trio hier een uiterst knappe improv neerzet. Ik voel me niet in de hemel, wel alsof ik ergens vanuit de ruimte zachtjes afdaal in één of andere Oosterse setting waar uiteindelijk de drukte me naar adem doet happen.


After Heaven is verschenen op 27 mei 2023 via Tonzonen Records. Ter Info


"After Heaven" is het vierde album van Nile On waX, een Belgisch instrumentaal trio met de internationaal geprezen violiste Catherine Graindorge (Iggy Pop, John Parish, Nick Cave, Huge Race & vele anderen), bassist David Christophe en drummer Elie Rabinovitch.


Na drie albums ("Nox", "Freaks" en "Bell Dogs") uitgebracht bij het Belgische label dÉPÔT 214, composities voor dans (Charleroi Danse) en film (Hal Hartley, Karim Ouelhaj), heeft het trio dit nieuwe album opgenomen tijdens de laatste lock down. Hoewel improvisatie altijd de basis van hun composities is geweest, besloot de band ditmaal de voorkeur te geven aan de eerste impuls, aangezien die turbulente periode (opsluiting, onzekerheid, angst) tegelijk ook de inspiratie bevorderde. Zodra het album klaar was, werkte de band aan het vinden van een label in het buitenland en was verrukt over het enthousiasme en de inzet van het Tonzonen Records team, dat "Ater Heavenf" op 19 mei uitbracht. Het releaseconcert vond plaats in Brussel op 25 mei, in de legendarische Ancienne Belgique. facebookComments


bottom of page