top of page

Sounds | Nile On waX - Improbable


Dat hun muziek niet in een hoekje/hokje te plaatsen valt, is nogal evident na het beluisteren van deze vooruitgeschoven track. Ik hoor de psychedelica van o.a. Pink Floyd, maar ook soundscapes uit post rock en jazz invloeden. Hoe je het ook wil omschrijven, Improbable is een onwaarschijnlijk knappe trip die me meteen te pakken had. Ik liet me héél graag meenemen op deze boeiende muzikale uitstap.


After Heaven verschijnt op 19 mei 2023 via Tronzonen Records. LIVE donderdag 25 mei 2023 in de AB Club (Brussel, BE)


Ter Info


"After Heaven" is het vierde album van Nile On waX, een Belgisch instrumentaal trio met de internationaal geprezen violiste Catherine Graindorge (Iggy Pop, John Parish, Nick Cave, Huge Race & vele anderen), bassist David Christophe en drummer Elie Rabinovitch.


Na drie albums ("Nox", "Freaks" en "Bell Dogs") uitgebracht bij het Belgische label dÉPÔT 214, composities voor dans (Charleroi Danse) en film (Hal Hartley, Karim Ouelhaj), heeft het trio dit nieuwe album opgenomen tijdens de laatste lock down. Hoewel improvisatie altijd de basis van hun composities is geweest, besloot de band ditmaal de voorkeur te geven aan de eerste impuls, aangezien die turbulente periode (opsluiting, onzekerheid, angst) tegelijk ook de inspiratie bevorderde. Zodra het album klaar was, werkte de band aan het vinden van een label in het buitenland en was verrukt over het enthousiasme en de inzet van het Tonzonen Records team, dat "Ater Heavenf" op 19 mei zal uitbrengen. Het releaseconcert vindt plaats in Brussel op 25 mei, in de legendarische Ancienne Belgique. facebookComments


bottom of page