top of page

Sounds | Neva, Heartbreaker


Holakes, synthpopbandje NEVA krijgt een randje, een stel cojones. OK, het is nog verre van een scherp randje en de cojones zijn nog kleintjes, maar plots begin ik te dromen van waar dit wel eens heen zou kunnen gaan.

Tot nu vond ik hen best plezant, maar Heartbreaker doet dat gevoel overhellen naar interessant. Ik voel een potentieel dat op uitbreken staat, vooral uitbreken uit het brave keurslijf waar ze zich nu comfortabel in hebben geplaatst.

Verklaar me gek, maar ik zit de hele tijd met The Kills als vergelijk in m'n hoofd. Dan zouden ze natuurlijk nog een héél pak 'stouter' moeten worden en misschien hebben ze daar ook gewoon geen zin in, is dat niet wie ze zijn. Zangeres Jente heeft i.i.g. alles in huis om (vocaal) een Alison Mosshart neer te zetten: de power is er en nu hoor ik ook een zweem van passie en misschien wel lust. Fieke kan haar bas écht doen pompen als ze wil en mag dat gerust wat prominenter doen. Nog wat 'distortion' op de elektronica die Alec gebruikt en ook Michiel mag daar gebruik van maken en scherper uit de hoek komen. Maar goed, misschien is dat dan helemaal niet meer NEVA en moet ik gewoon blijven dromen en vooral niet te veel zeveren. Hoedanook, erg benieuwd naar wat komt.

Luister ook naar: Ocean (live) Bunker live sessions

Lees

NEVA, een statig en lustig kwartet geboren op PXL MUSIC in Hasselt, is het resultaat van wanneer een onschuldige hobby een lichte obsessie werd. Door hun mix van alternatieve pop en elektronica kleuren ze met hun muziek buiten de lijntjes van het synth pop genre. Hun debuut-EP verscheen begin 2021. Sindsdien is het repertoire iets harder, elektronischer en misschien zelfs iets stouter.


NEVA is samengesteld uit: Jente Neels als zangeres en gitarist, Alec Liegeois voor elektronica, Michiel Van De Winkel aka ‘Shop’ als gitarist en onze favoriete rosse bassiste Fieke Soete. Voor de fans van Wolf Alice, The 1975 en CHVRCHES.

facebookbottom of page