top of page

Sounds | Needles & Keys, I Like


Inderdaad geen marketing of campagne-achtige toestanden en dus ging een prachtige EP (bijna) aan me voorbij. De 'single' I like zet de toon van een sombere maar prachtige verzameling liekes. De warme, diepe stem van Tijs Vanneste staat centraal en hij wordt op een pakkende en sobere manier begeleidt door piano en cello. Tuurlijk de richting van een Nick Cave uit, of misschien de mannelijke Marissa Nadler wanneer ze alle reverb overboord gooit?

De 6 track EP is verschenen op 28 mei en beschikbaar via alle streaming platformenter info

"Een kleine tien jaar geleden bevond ik me plots in een vrij donkere periode en zocht ik naar creatieve uitwegen om als het ware aan zelfhulp te doen… ik nam contact op met mijn oude vriend en pianist Kurt Keleman en speelde met hem een soort van spel… elke dag zou hij me een muziekstuk sturen waarmee ik dan onmiddelijk aan de slag zou gaan met zang en tekst om hem telkens een paar uren later een afgewerkte song terug te sturen… alles in 1 take en 100% intuïtief.

Dit ‘spel’ hielden we zo’n 20 dagen vol en na die 20 dagen voelde ik me effectief al een pak lichter… Wat later besloten we 6 liedjes te selecteren en die af te werken in de studio onder het productionele oog van compagnon de route Xavier Carion (Reivax Amédée Noirac , ex-Channel Zero). In dat stadium kwam ook David Poskin erbij om het geheel van fantastische cello-partijen te voorzien… Toevallig had ik het hierover met Wim Lybaert toen we samen op Columbus-trip waren en aangezien ik er nu, 10 jaar later, naar kan luisteren zonder het meteen koud te krijgen leek dit ons een fijn moment om die 6 liedjes alsnog te lossen in de openbaarheid. DUS: vanaf donderdag 28/5 is de 1ste Needles & Keys te beluisteren via alle digitale kanalen + te downloaden via iTunes… geen marketing of campagne-achtige toestanden maar wel 6 donkere, schone, zo oprecht mogelijke liedjes voor iedereen die ze horen wil." - Tijs Vanneste -

facebook


#music #muziek #sounds #newmusic #newsong #newvideo #johnvandemergel #needlesandkeys #ilike #tijsvanneste

bottom of page