top of page

Sounds | Naima Joris, Soon


Wat had ik hier graag een videoclip, hoe simpel ook, bij gehad. De sfeer in het nummer schreeuwt om beelden, maar ik begrijp dat dit in deze tijdens extra moeilijk is, laat staan betaalbaar, toch als je de klasse van Soon wil evenaren. Rust en troost brengen in deze verwarrende en gejaagde tijden, dat wil Naima Joris met Soon bereiken. Ze doet dat op een stijlvolle, elegante manier door jazz en pop noir met elkaar te laten blenden. Haar warme, donkere stem en de opbouw van haar compositie raken diep. Dat die EP er maar vlug aankomt.

Luister ook naar: Bellybutton


ter info

Naima Joris zong haar eerste nummers pas op haar 27ste en werd na verschillende samenwerkingen als backing vocalist bij o.a. Isbells en Raymond van het Groenewoud als gastzangeres gevraagd bij haar vader Chris Joris (begeleid door Sal Larocca en Free Desmyter) om haar stem verder te ontdekken als leadzangeres. In 2020 bracht ze haar eerste solo single ‘Bellybutton’ uit. Een eerste EP volgt later dit jaar.

Soon is een persoonlijk en beladen nummer vertelt Naima; “Toen mijn zus op haar sterfbed lag en de dokter nogal medisch uitlegde dat het haar laatste dagen waren moest ik het vertalen. Om de boodschap te verzachten besloot ik het concept tijd te relativeren. Daarboven duurt 30 jaar 5 minuten, dus wel zien elkaar straks. Soon, I will get there soon, and we’ll meet again.”Comments


bottom of page